Doi vecini se ceartă pe o jumătate de metru de pământ

Două familii din satul Glodeni sunt în conflict de mai bine de 10 ani, mărul discordiei constituind o bucată de teren de o jumătate de metru ,care se află între cele două gospodării. De fiecare dată când spiritele se încing, poliţia şi reprezentanţii primăriei Bălăneşti sunt cei care aplanează conflictul.

Familia Stăncioi susţine că are numai probleme din cauza vecinului pentru că acesta le-a închis calea de acces pe lângă locuinţă. Grigore Stăncioi a spus că atunci când a făcut reparaţii la casă a fost nevoie de intervenţia poliţiei. Scandalul a început din nou ieri, când vecinul a pus un gard între cele două locuinţe. „Viaţa noastră lângă acest vecin este un adevărat coşmar. Nu mai putem suporta situaţia tensionată dintre noi. Familia noastră locuieşte aici de ani de zile. De când ne ştim stăm aici. Totul a început în urmă cu vreo zece ani atunci când bătrânul a cumpărat casa. De atunci noi nu mai avem linişte. Ne-a spus atunci să tăiem jumătate din acoperiş pentru că zicea că este pe terenul lui, am vrut să schimbăm burlanele de la casă şi nu am reuşit decât jumătate pentru că a făcut scandal şi ne-a zis să ieşim că suntem pe proprietatea lui. Efectiv noi nu mai avem cale de acces în spatele locuinţei pe lângă gospodăria lui. Când am reparat casa am făcut acest lucru în prezenţa poliţiei“, spune omul.

„Acum a făcut un gard dar eu nu sunt de acord cu el. Nimeni nu poate să rezolve această problemă. A venit poliţia, cei de la Primărie şi nimeni nu ia nicio măsură”, a adăugat acesta.

Vecinul se apără

Vecinul, un bătrân de 74 de ani este de altă părere. El îşi acuză vecinii că l-au agresat atunci când a făcut gard printre cele două gospodării. El susţine că proprietatea familiei Stăncioi este exact până unde se termină locuinţa. „Ei nu înţeleg şi caută tot timpul scandal. El are casa exact pe mejdina dintre noi şi de unde se termină casa lui începe proprietatea mea. Am făcut gard de sârmă între noi ca să nu mai fie probleme dar ei l-au rupt iar apoi au venit şi m-au bătut la mine în curte. Stăncioi Grigore m-a împins iar soţia lui mi-a dat cu un par din gard exact în dreptul inimii şi m-a lăsat jos. Am făcut gardul să nu mai intre păsările lui la mine sau ale mele la el şi să nu vină câinii. De fiecare dată când se ceartă cu mine chem poliţia pentru că îmi este frică”, a declarat Sabin Ciorea. 

 „Ambele familii au cadastru făcut şi au actele de proprietate în regulă. Ei nu se ceartă din această cauză ci din cauza unei căi de acces pe lângă cele două gospodării. Eu nu am ce să le fac pentru că nu sunt în măsură. Nu pot face decât să aplanez conflictele între cei doi cetăţeni atunci când se ceartă. Mai mult nu am ce să fac”

Radu Rotaru, primarul comunei Bălăneşti.

Vizualizări: 281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: