Spectacol de baschet cu mascotă şi majorete

Echipa de baschet din Târgu Jiu se apropie cu fiecare etapă care trece de marile echipe din ţară, dar şi cele din vestul Europei. Baschetbaliştii reuşesc să crească în valoare de la un meci la altul, publicul este tot mai ataşat de echipă, sala fiind arhiplină sâmbătă, iar spectacolul este nelipsit. De această dată a fost adusă şi o mascotă care să binedispună spectatorii în pauze şi un grup de majorete împrumutate de preşedintele secţiei de baschet, Victor Ponta, chiar de la echipa campioană, Asesoft Ploieşti.

Aflată pe podium înaintea acestui joc important cu Elba Timişoara, Energia se temea de adversarul din acest joc, unul puternic care nu pierduse decât două meciuri în acest sezon. Jocul a arătat că temerile au fost neîntemeiate, iar echipa lui Theo Evans nu a avut probleme în a se impune cu scorul de 83-59 în jocul cotând pentru etapa a 7-a din sezonul regulat al Diviziei A la baschet masculin.

Mai mult, echipa din Târgu Jiu a câştigat fiecare sfert: 20-14, 23-16, 25-15, 15-14 fără să lase nici o şansă adversarului să spere măcar că ar putea să se apropie.

Lipsită de emoţiile şi tensiunea din alte meciuri, partida cu Elba Timişoara le-a permis şi mai mult elevilor lui Evans să joace pentru public, mai ales că jucau şi în faţa preşedintei Federaţie de Baschet Carmen Tocală. Elba Timişoara a fost în corzi aproape întregul joc, reuşind o singură dată să se apropie la doar un punct diferenţă, scor  27-26 la mijlocul celui de-al doilea sfert. Baschetbaliştii gorjeni trimişi pe teren la acest meci şi-au asigurat o diferenţă destul de mare la pauza jocului, scor 43-30, urmând apoi în partea a doua a jocului o descătuşare a echipei locale, spre satisfacţia spectatorilor care au umplut până la refuz sala. După ce a folosit garnitura de bază timp de 30 de minute şi a asigurat o confortabilă diferenţă pe tabelă de 30 de puncte, antrenorul Theo Evans a revenit la mai vechea sa idee de a da o şansă şi jucătorilor care sunt de regulă spectatori la meciurile dificile să intre pe teren. Ultima parte a jocului pe teren s-a aflat o formulă de echipă formată cu precădere din jucători români cu Stroescu, Stoican, Ilie, Alionescu şi Green.  

Astfel Energia a reuşit să impresioneze din nou, de această dată în faţa unui adversar pe măsură cu care se va bate de acum înainte pentru play-off reuşind să urce pe locul doi în clasament. În etapa viitoare Energia Rovinari întâlneşte în deplasare pe BC Argeş Piteşti în cadrul unei etape intermediare după care vor avea un meci dificil pe teren propriu cu CSU Atlassib Sibiu în cadrul etapei a 9-a, programată la sfârşitul săptămânii, cele două formaţii urmând să se întâlnească pentru a treia oară după duelul din Cupa României, în urma căruia câştig de cauză a avut formaţie din Târgu Jiu.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: