„Bistriţenii“ de la Pandurii vor să bată Gloria

Statisticile arată că Gloria Bistriţa, adversarul din această etapă al echipei Pandurii, a reuşit mai multe victorii în faţa celor de la Pandurii în cele trei sezoane de Liga I ale gorjenilor. După ce au primit cea mai dură înfrângere din Liga I la Bistriţa, scor 4-0, Pandurii şi-au luat apoi revanşa la Târgu Jiu învingând cu 2-1 echipa lui Jean Pădureanu.

Şi în următorul sezon punctele s-au împărţit frăţeşte, după 2-0 la Bistriţa şi 1-0 la Târgu Jiu,  pentru ca sezonul trecut Pandurii să piardă ambele confruntări la acelaşi scor, 3-1. Acum Pandurii au ocazia să răzbune cele două înfrângeri din sezonul trecut obţinând victoria în meciul de sâmbătă.

Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, este convins că  echipa  se va impune de această dată şi spune că se bazează pe  forma bună a unora dintre fotbalişti dar şi pe rezultatele de până acum: „Sâmbătă obţinem victoria în meciul cu cei de la Bistriţa. Mă bazez pe echipă şi pe forma bună arătată în ultimele partide de jucătorii noştri. Am bătut Gloria Bistriţa de două ori la Târgu Jiu, în primul an cu 2-1 şi apoi cu 1-0. Din şase meciuri au câştigat de două ori”.

Chiar dacă problemele de lot nu mai sunt numeroase acum după revenirea a încă patru jucători care nu s-au putut deplasa la Iaşi, tor rămân afectaţi de problemele medicale cei mai buni dintre jucătorii din lot, Vasilache, Păcurar şi Tilincă. Preşedintele crede însă că există variante de înlocuire a lor pe bancă pentru că Pandurii are un lot numeros: „Nu e un lot decimat, sunt accidentaţi mulţi, dar nu contează, sunt 26 de jucători în lot şi avem de unde alege. Deci sunt 18 jucători valizi şi are cine juca”.

Meciul cu Gloria Bistriţa care se apropie va fi un prilej pentru unii jucători de la Pandurii de a juca împotriva foştilor colegi de la Bistriţa. Partida se anunţă a fi o confruntare între foştii şi actualii componenţi ai formaţiei bistriţene, nu mai puţin de opt jucători de la Pandurii evoluând în anii trecuţi la echipa lui Ioan Ovidiu Sabău. Este vorba de Rus, Chibulcutean, Păcurar, Vasilache  şi Mândrean care au venit la Pandurii de acum doi ani, dar şi de Nalaţi, Tilincă şi Popa, jucători transferaţi la Pandurii în vară. Pandurii au transferat în doi ani de la Bistriţa aproape o echipă, Gloria fiind principalul furnizor de jucători în ultimi doi ani pentru echipa din Târgu Jiu. „Nu e un meci special pentru că  noi avem opt ex-bistriţeni în echipă”, spune preşedintele Condescu dând şi exemplul Craiovei care are mulţi jucători la echipele bucureştene.

Marin Condescu a precizat că nu există o relaţie specială cu clubul bistriţean, ci doar una de afaceri: „Am luat jucători de la Gloria pe bani, ar fi fost o relaţie specială dacă ne împrumutau jucători. Tot ce a fost până acum între noi şi ei a fost o afacere. Am luat jucători de valoare de la o echipă cu salariile apropiate de ale noastre. Orice jucător care vine de la Gloria din punct de vedere material nu pierde absolut nimic”. La meciul cu Gloria nu vor putea evolua însă toţi ex-bistriţenii, dar probabil vor juca cei care sunt chiar din Bistriţa, Chibulcutean, Mîndrean şi Nalaţi, alături de Alin Rus care e din Turda.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: