Spectacol în premieră la Târgu-Jiu

Stagiunea de primăvară-vară a Ansamblului Artistic Profesionist “Doina Gorjului” din Târgu-Jiu va începe pe 5 martie, dată care va marca şi sărbătorirea zilelor de Mărţişor şi 8 Martie. Spectacolul în premieră intitulat “Azi e ziua ta!” va fi susţinut de artişti ai ansamblului şi de invitaţi speciali şi va fi dedicat femeii privite în ansamblu, în toate ipostazele pe care aceasta le reprezintă, de mamă, soţie sau prietenă. Printre invitaţi se numără Maria-Beatrice Băndoiu, elevă a Şcolii Populare de Arte din municipiu, câştigătoare a trofeului “Maria Lătăreţu” în 2007 şi a locului II la Festivalul de Folclor Mamaia 2008, şi Alexandra Bleaje, elevă la Liceul de Muzică şi Arte Plastice “Constantin Brăiloiu”, câştigătoare a locului I la ediţia a VIII-a a Festivalului “Maria Lătăreţu”. Spectacolul se distinge în acest an prin două elemente de noutate. Mai întâi, este inedit faptul că pe lângă cântecul şi jocul popular, vor fi prezente romanţe şi dansuri clasice, precum tangoul, valsul, etc. De asemenea, ca noutate absolută va fi şi prezentarea unei parade de modă oferită de o casă de modă din Craiova, care se va axa pe două secţiuni: rochii de seară şi costume de inspiraţie folclorică. Ansamblul gorjean va susţine acelaşi spectacol, dar fără parada de modă, la Drobeta Turnu-Severin, pe 6 martie şi la Mioveni, pe 8 martie.

Gheorghe Porumbel, directorul ansamblului “Doina Gorjului”, declară că doreşte  să realizeze nişte spectacole deosebite, care să ducă faima ansamblului până departe: “Dorim să arătăm tuturor că avem condiţiile necesare pentru a ne menţine la o cotă înaltă şi  că suntem îndreptăţiţi să vrem mai mult cu fiecare zi care trece”.

In memoriam Liviu Dafinescu

În acest an se împlinesc 5 ani de la trecerea în nefiinţă a fostului director al ansamblului, Liviu Dafinescu. Pe 26 aprilie, acesta ar fi împlinit 55 de ani. În memoria sa, artiştii de la Doina Gorjului vor susţine pe data de 24 aprilie un spectacol intitulat “Tezaur folcloric”, care va fi difuzat ulterior la emisiunea cu acelaşi nume de pe postul public de televiziune.

Continuă festivalurile locale

Seria festivalurilor folclorice locale  intrate deja în tradiţie continuă şi anul acesta. La începutul lui septembrie, va debuta un festival regional, “Maria Apostol”, care se va desfăşura la Runcu, iar majoritatea cheltuielilor de organizare va fi suportată din bugetul local. “Doina Gorjului” este invitată să participe în iulie şi la un festival internaţional, în Turcia, unde concurează 25 de ţări de pe toate continentele.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: