Spectatorii vor reveni curând în tribune şi în România

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a susținut o conferință de presă la sediul MTS, în care a discutat, printre altele, despre prezența suporterilor la evenimentele sportive. După ce UEFA a permis accesul suporterilor în tribune la meciul din Supercupa Europei, este posibil ca luna viitoare şi suporterii români să poată asista la meciuri din tribunele stadioanelor.

Ministrul spune că prioritate va avea accesul spectatorilor la sporturile care se desfășoară în aer liber, unde riscul de infectare cu COVID-19 este diminuat. „Prezența spectatorilor în săli deocamdată e destul de complicată. Prioritate vor avea sporturile în aer liber. Riscul de infectare e mult mai mare în spații închise. Probabil că în acest an (n.red. va fi permis accesul suporterilor), eu sunt un optimist. La nivel normativ suntem pregătiți cu modul în care să reluăm prezența spectatorilor pe stadioane, ne trebuie doar un moment oportun. Există deja discuții pe care le avem cu FRF și LPF. Va trebui apoi să discutăm cu cluburile și cu suporterii, gradul în care se vor conforma regulilor este unul esențial. Cu toții cunoaștem emoția participării la astfel de evenimente, de multe ori te face să te manifești altfel”, a declarat Stroe.

După data de 1 octombrie se va face o analiză la nivel de Guvern asupra impactului pe care l-au avut toate măsurile de relaxare în ultimul timp. Factorul de care depind aceste decizii este numărul infectărilor care vor apărea.

Nu se ştie încă ce capacitate din stadioane va fi ocupată, UEFA permiţând accesul suporterilor doar în 10 la sută din capacitatea stadionului Puskas Arena din Budapesta, acolo unde s-a jucat Supercupa.

Vizualizări: 424

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: