Spitalele au intrat în carantină

Bolnavii internaţi în spitalele din Gorj nu mai pot fi vizitaţi de cât în intervalul orar 14:00 -16:00. Asta după ce ieri Comitetului de Coordonare pentru Gripă a decis ca toate spitalele din ţară să intre în carantină, decizie ce a fost luată pentru prevenirea răspândirii virusului AH1N1.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel, a declarat ieri că spitalele din toată ţara au intrat în carantină. Accesul în unităţile spitaliceşti a fost restricţionat, iar medicii de familie au primit indicaţii cu privire la informarea cetăţenilor despre simptomele virusului gripei porcine. “Din cauza gripei porcine care s-a răspândit în toată ţara spitalele intră în caratină,nu este vorba de carantină în totalitate, ci doar cu privire la vizitarea pacienţilor, aceştia nu vor mai putea fi vizitaţi la orice oră ci doar în timpul programului de vizită respectiv 14:00-16:00. Sunt reguli pe care trebuie să le respecte absolut toată lumea", precizează Constantin Pălivan directorul adjunct al Spitalului Judeţean din Târgu Jiu.

În unităţile de primiri urgenţe vor fi organizate fluxuri separate pentru preluarea pacienţilor cu afecţiuni respiratorii întrucât există pericolul să fie infectaţi cu virusul AH1N1. "Simptomele gripei porcine sunt asemănătoare gripei normale. Dacă pacientul prezintă febră, tuse, durere în gât, dureri musculare. dureri de cap, frisoane şi oboseală trebuie să se prezinte de urgenţă la medicul specialist care etse singura persoană în măsură să spună dacă un pacient este infectat sau nu cu virusul gripei porcine", a spus Elena Piţian, purtător de cuvânt DSP Gorj.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: