Condamnări în dosarul „Mafia Cărbunelui”

Magistrații gorjeni au pronunțat prima sentință în dosarul supranumit ”Mafia Cărbunelui” și care, de luna aceasta s-a „spart” în două dosare mai mici, într-unul dintre ele fiind pronunțată sentința. Polițiștii din Rovinari și Turceni acuzați că închideau ochii la furturile de cărbune vor fi judecați separat. Verdictul nu este definitiv, prejudiciul în întreg dosarul fiind estimat la 3,7 milioane lei în dauna CE Oltenia.

Polițiștii din Rovinari și Turceni acuzați că închideau ochii la furturile de cărbune contra unor sume de bani pe care le primeau de la cei care luau cărbune de pe banda ce îl transporta în depozitele CE Oltenia vor fi judecați separat, ei nerecunoscând acuzațiile ce le sunt aduse. „Hoții”, în schimb, cei care furau cărbune sau îl transportau din zonele miniere spre sudul țării, au fost însă de acord să își recunoască vinovăția și să beneficieze de pedepse mai mici, așa cum prevede legislația pentru astfel de situații, unii dintre ei fiind oricum arestați preventiv vreme de câteva luni.

Nicolae Popescu a fost condamnat la 1, 6 ani de închisoare pentru furt calificat în formă continuată și a fost obligat să plătească CE Oltenia 73.826,48 lei. Instanța a menținut măsura asigurătorie a sechestrului.

Un an de închisoare a primit și Constantin Claudiu Boboc, el achitând însă prejudiciul care îi era imputat, 10.000 de lei. Un alt inculpat, Constantin Cărăgui, a încheiat și el un acord de mediere cu CEO, cele câteva luni petrecute în spatele gratiilor fiindu-i un „sfetnic” bun. În aceeași situație este și un al patrulea inculpat pentru care magistrații au dat acum un verdict, Nicolae Ișfan.

Vizualizări: 2,954

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: