Spitalele pregătesc meniu cu sarmale şi caltaboş de Crăciun

Gorjenii care își vor petrece sărbătorile în spital vor avea parte de un meniu special. Conducerea unităților spitalicești a avut grijă să le ofere pacienților produse tradiționale atât de Crăciun, cât și de Revelion. Bolnavii vor primi sarmale cu piftii, friptură, caltaboși, cârnați și cozonac. Pentru acest lucru, unele spitale din județ au primit donații și sponsorizări. Și cei care au serviciul de masă externalizat au solicitat firmelor să pregătească un meniu tradițional.

Cei care nu își vor petrece sărbătorile în familie, ci pe un pat de spital, din cauza afecțiunilor de care suferă, vor avea parte de un meniu tradițional. Reprezentanții unităților spitalicești din județul Gorj au făcut tot posibilul ca pacienții să simtă magia sărbătorilor chiar și pe un pat de spital. „Alocația de hrană pentru un bolnav este de 6 lei pe zi și am încercat să ne încadrăm în această sumă și să le servim ceva mai deosebit bolnavilor de sărbători. O să le dăm carne, cozonac și posibil sarmale. Trebuie să le oferim ceva mai special. Probabil în acele zile nu vor fi mulți bolnavi, că majoritatea pleacă acasă la cerere”, a precizat Robert Calotescu, managerul Spitalului din Rovinari.

Ciorbă de perișoare și sarmale cu piftii la Novaci

Și conducerea Spitalului din Novaci a pregătit un meniu special de sărbători, destul de bogat. Bolnavii internați aici vor avea parte de mese diversificate. „O să aibă sarmale cu piftii, ciorbă de perișoare, friptură de porc, iar pentru cei care țin regim de pasăre, cozonac și prăjituri. Avem promisiuni că o să primim și o sponsorizare și le facem și câte un pachet. Le-am făcut și brad. Nu am depășit bugetul pentru masă, pentru că noi dăm carne de obicei la bolnavi, iar acum am pregăti-o în alt fel”, a precizat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului din Novaci.

Bolnavii de la Turceni vor avea cârnați și caltaboș

Pentru că s-au primit donații și sponsorizări, la Spitalul din Turceni bolnavii de aici au parte de un meniu tradițional atât de Crăciun, cât și de Revelion. „O să pregătim sarmale, o să le dăm bolnavilor caltaboși, cârnați, cozonac, câte o prăjitură și portocale. A fost posibil acest lucru pentru că am primit ceva donații și ajutoare pentru masa bolnavilor de sărbători”, a spus directorul unităţii.

Au solicitat firmelor de catering un meniu tradițional

Și spitalele care au serviciu de masă externalizat au solicitat firmelor de catering să pregătească un meniu tradițional de sărbători. „Noi am solicitat să pregătească pentru bolnavi câte o friptură, o ciorbă mai bună la felul unu și cozonac. Nu știm deocamdată ce friptură și nici la ciorbă nu ne-am hotărât”, a precizat Aurel Stolojanu.

Același lucru este valabil și pentru spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”de la Dobrița. „În mod sigur bolnavii noștri vor avea un meniu îmbunătățit. Noi am solicitat acest lucru firmei care ne prepară masa bolnavilor, însă deocamdată nu știm ce vor include în meniu. Ca și bolnavii noștri să simtă că vin sărbătorile, pe fiecare secție am împodobit câte un brad”, a spus managerul Tiberiu Tătaru.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: