Executat silit de vecin din cauza unor găini

Găinile sunt motiv de scandal între doi vecini din comuna Drăguțești, care au ajuns și în instanță. Mai mult, s-a ajuns la executare silită, plătită cu bani grei de una dintre părțile implicate. Se pare că, de fapt, găinile au fost folosite ca pretext de unul dintre vecini pentru a-l determina pe celălalt să-și mute o magazie pe care cădea zăpada de pe casa reclamantului. Conflictul durează de aproximativ patru ani și pare să nu se mai termine.

Gheorghe Diaconeasa are 64 de ani și este din Municipiul Târgu-Jiu. În anul 1994 a cumpărat o gospodărie în satul Iași din comuna Drăguțești. Cumpărătorul  a convenit cu vânzătorul ca acesta să-și rezerve uzufructul gospodăriei pe tot restul vieții. Totul a fost bine până în anul 2009 când au început să apară problemele. Atunci s-au trezit cu o sesizare la Direcția de Sănătate Publică făcută de către un vecin care era deranjat de găinile și de cotețul acestora, care era destul de aproape de gospodăria lui. „În 2009, vecinul a făcut o adresă către DSP Gorj, că cei de la care eu am cumpărat gospodăria ar avea în spatele casei lui un coteț de găini. De fapt, în spatele casei lui nu este decât o magazie care e transformată în bucătărie de vară. Au venit cei de la DSP și au găsit un coteț de păsări la 2 metri față de locuința vecinului, dar găinile se plimbă în toată curtea și au dispus mutarea cotețelor la 10 metri distanță. Cei care au cotețele s-au conformat și au constatat acest lucru și cei de la DSP, când au venit la recontrol. Problema e că eu am găsit legea și e valabil acest lucru numai pentru grajdul de animale, nu și pentru păsări, dar asta este. Au precizat în raport că în apropierea locuinței vecinului nu mai sunt amplasate cotețe pentru păsări, deci s-a rezolvat”, a precizat Gheorghe Diaconeasa.

Găinile, folosite ca pretext

În anul 2011, Gheorghe Diaconeasa a pornit o acțiune în instanță împotriva vecinului respectiv, cum că acesta nu a amplasat casa conform legislației în vigoare. În loc să fie construită la 2 metri față de granița dintre cele două proprietăți, locuința a fost făcută la 60 de centimetri. În aceste condiții, toată zăpada și toată apa de ploaie se scurge pe magazia lui Gheorghe Diaconeasa, magazie considerată de vecini, în urmă cu doi ani, coteț pentru găini. „Când au văzut acest lucru, că eu am cerut să modifice acoperișul, instanța a ținut cu vecinul meu și l-a pus să facă cereri să mut eu cotețele, deși acestea erau mutate din urmă cu doi ani, atunci când au cerut acest lucru cei de la DSP. Acolo era doar bucătăria de vară. Instanța a dat o hotărâre judecătorească prin care mă obligă să mut magazia, considerată coteț de găini, la zece metri distanță și ele erau deja mutate și făcut gard ca ele să nu se mai plimbe”, a mai povestit Gheorghe Diaconeasa.

Executare silită din cauza găinilor

Pentru că hotărârea instanței a rămas definitivă și cu titlu executoriu, un executor judecătoresc s-a deplasat la fața locului pentru a pune în aplicare hotărârea, mai exact să mute cotețul găinilor care de fapt era bucătărie de vară. Pentru că acele cotețe fuseseră mutate în urmă cu câțiva ani, executarea silită s-a făcut numai pe hârtie. „Eu nu am decât un pătul de patru metri pătrați și o magazie de 21 de metri pătrați. Conform registrului agricol în gospodărie nu sunt decât 10 maxim 15 găini, deci nu aveam cum să le țin în 21 de metri pătrați, acolo unde e bucătăria de vară. Executorul judecătoresc a venit în lipsă, fără să mă anunțe, s-a uitat pe acolo și a plecat. Mi-a încheiat proces verbal, pentru care am plătit aproximativ 23 de milioane de lei vechi, pe care mi-a făcut poprire pe pensie. Nu a făcut nimic, decât s-a uitat, pentru că acele cotețe au fost mutate de când a fost cei de la DSP în control. Acum revine din nou cu un alt dosar de executare de 16 milioane de lei vechi. Acum vrea să mute magazia. Pe ei asta îi interesează, să mut eu magazia ca să nu mă mai deranjeze, nu cotețele cu găini. Vreau să vă spun că ei au luat autorizația de la primărie după ce s-au apucat de casă.  Am și o expertiză prin care este specificat clar faptul că în magazie nu sunt ținute păsări”, a mai precizat Gheorghe Diaconeasa.

Vizualizări: 4,951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: