Modernizează Clubul Tineretului cu bani de la fosta Guvernare

Autoritățile din comuna Bărbătești fac investiții noi cu fonduri de pe timpul fostei Guvernări. Deși pare greu de crezut, este realitatea recunoscută de primarul Adrian Mangu, care are în plan o investiție de aproximativ două miliarde de lei vechi, însă jumătate din banii pentru această lucrare sunt în fondul de rulment al primăriei de pe timpul fostei Guvernări. Restul sumei va fi suportată din bugetul local, iar cu acești bani se va reabilita Clubul Tineretului din comună și se va construi o bucătărie după standardele în vigoare.

Clubul Tineretului din comuna Bărbătești este deschis numai atunci când autoritățile locale organizează câte un eveniment artistic sau când cetățenii localității organizează aici diferite evenimente. Aceștia trebuie să plătească pentru închirierea acestei locații aproximativ 100 de lei pe zi, iar în sezonul de nunți, fiecare week-end este ocupat. Pentru că cetățenii s-au obișnuit să desfășoare aici acest gen de evenimente, autoritățile locale vor să le creeze toate condițiile de care au nevoie. „Aici localnicii organizează nunți, botezuri, zile onomastice, majorate sau diferite evenimente din viața lor, iar noi vrem să le creăm câteva condiții. Dorim să reabilităm această locație în care ar putea încăpea și 200 de persoane și vrem să construim o bucătărie așa cum trebuie cu cele necesare impuse de legislația în vigoare, ca oamenii să nu mai care mâncarea de acasă, ci să-și pregătească aici tot ce au nevoie. Investiția se ridică la aproximativ 2 miliarde de lei vechi fără TVA. Vreau să vă spun că jumătate din această sumă este în contul primăriei în fondul de rulment, încă de pe vremea fostei guvernări. O să ne folosim de acești bani și diferența o suportăm din bugetul local”, a precizat Adrian Mangu.

Vrea să facă aici și cantină socială

Primarul din Bărbătești vrea ca această locație să fie folosită și în timpul săptămânii. Edilul se gândește ca pe viitor să facă aici o cantină socială, unde beneficiarii ajutorului social să primească de luni până vineri o masă caldă. „Vrem să facem aici o cantină socială precum cea de la Tânțăreni, unde să servească o masă caldă, la prânz, beneficiarii de ajutor social. În acest moment avem aproximativ 50 de persoane care ar putea beneficia de acest lucru. În plus de asta am crea și câteva locuri de muncă, pentru că vom avea nevoie de personal la bucătărie”, a mai precizat primarul din Bărbătești.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: