Zeci de jucării pentru cei opt fraţi din Floreşteni

Opt copii din Floreşteni, Târgu Cărbuneşti, aveau până ieri o singură jucărie. Un joc Lego, adus de tatăl lor, plecat mai tot timpul cu serviciul în ţară. Cititorii Pandurul le-au aflat povestea şi au adus pentru ei zeci de jucării, dar şi haine, încălţăminte, dulciuri şi alimente. Păpuşile şi maşinuţele au dispărut imediat din plasele cu cadouri, iar copiii nu mai conteneau cu mulţumirile pentru Moş Crăciun, pentru care învăţaseră poezii şi cântece, chiar dacă nu credeau că va ajunge la ei. Un român din Italia a anunţat ieri ziarul Pandurul că a trimis un colet pentru familia cu opt copii, aşa că Moşul va mai ajunge o dată în casa Bobeanu.

Cititorii ziarului Pandurul l-au ajutat pe Moş Crăciun să ajungă şi la căsuţa dărăpănată a familiei Bobeanu din satul Floreşteni, din Târgu Cărbuneşti. Dacă până ieri cei opt copii, cu vârste cuprinse între 1-14 ani, erau convinşi că Moşul nu are bani de taxi pentru a ajunge ei, ziarul Pandurul împreună cu oamenii cu suflet a reuşit să le facă sărbătorile aşa cum nici nu au visat vreodată.

daruri_floresteni_3În ciuda sărăciei cu care s-au confruntat încă de mici, copiii sunt uniţi şi ţin foarte mult unii la alţii. Singura dorinţă pe care Petronela-Rebeca o avea de la Moş Crăciun era să primească ghetuţe pentru frăţiorul ei de numai un anişor. Moşul nu i-a adus numai ghetuţe pentru mezinul casei, dar şi hăinuţe şi încălţăminte  pentru toţi membrii familiei. Până anul acesta, sărbătorile erau o povară pentru părinţii copiilor care nu aveau cu ce să le umple masa în zilele de Crăciun, tatăl fiind singurul care aduce bani în casă, în condiţiile în care 20 de zile din lună lucrează prin ţară, cu o firmă de prospecţiuni geologice. „Tot timpul de sărbători ne era foarte greu. Nu putea să le oferim prea multe copiilor. Ei aşteptau jucării şi hăinuţe, însă noi abia reuşeam să cumpărăm mâncare şi ceva dulciuri, ca să simtă şi ei cât de cât că vine Crăciunul. Nu sunt pretenţioşi, iar dacă fetele cele mari primesc la şcoală câte o bomboană de ziua vreunui coleg, o aduc acasă şi o împart celor mici. Anul acesta Dumnezeu a făcut o minune pentru noi. Niciodată nu am avut atâta mâncare şi bunătăţi pentru sărbători. Mulţumim celor care s-au gândit la noi”, a declarat Mariana Bobeanu. 

Jucăriile au învins emoţiile copiilor

Deşi nu îl aşteptau pe Moş Crăciun, copiii familiei Bobeanu învăţaseră poezii la şcoală pentru serbarea de pomul de iarnă. Ieri după-amiază, când am ajuns la Floreşteni i-am găsit acasă numai pe copiii cei mai mici ai familiei, fetele mai mari fiind plecate la şcoală. În momentul când ne-au văzut că intrăm pe poartă cu plasele în mână, micuţii nu au mai realizat că sunt desculţi şi îmbrăcaţi sumar, ieşindu-ne înainte care mai de care mai emoţionaţi.

daruri_floresteni_51

Fetiţele nu şi-au mai putut stăpâni emoţiile, iar cu ochii înlăcrimaţi îi spuneau mamei: „Vezi că Moş Crăciun există”. Băieţeii au fost ceva mai nerăbdători şi până să aducem toate bagajele în pridvorul căsuţei dărăpănate, au pus fiecare mâna pe câte o maşinuţă şi au intrat cu ele în casă, cocoţându-se în vârful patului şi implorându-ne să nu le luăm înapoi pentru că şi ei sunt la fel de cuminţi ca alţi copii de vârsta lor. După ce au spus poezii, micuţii au ţinut să mulţumească Moşului promiţându-i că vor încerca să-şi împodobească locuinţa cu ornamente din hârtie creponată confecţionate la şcoală. „N-am avut niciodată o păpuşă, dar Moş Crăciun mi-a adus mai multe. Nu m-am aşteptat ca Moşul să se gândească şi la mine. Eu i-am scris că vreau să aducă doar ghetuţe pentru frăţiorul meu, dar îi mulţumesc tare mult că ne-a adus şi jucării. Sunt atât de multe că ni s-a umplut camera. Avem şi hăinuţe, cizme şi multe, multe dulciuri. Moşule, îţi mulţumesc că ai fost atât de bun cu noi şi promit că niciodată nu voi certa fraţii şi nu îi voi supăra pe părinţii mei. Când voi fi mare şi voi avea bani mulţi o să-ţi dau şi eu pentru a aduce cadouri şi la alţi copii săraci”, i-a transmis Moşului Petronela- Rebeca, fetiţa cu părul bălai.

Vin cadouri şi din Italia

daruri_floresteni_10

Gorjenii stabiliţi în străinătate urmăresc cu interes cazurile sociale descoperite de Caravana Pandurul. Ba mai mult, nu rămân indiferenţi la suferinţa şi necazurile semenilor din judeţul natal. Mai multe familii din Germania şi Italia au sunat la redacţie şi au promis că vor trimite pachete pentru copiii nevoiaşi. Chiar ieri, când ne-am întors de la Floreşteni, am primit o veste bună. O familie din Italia a confirmat expedierea unui colet pentru familia Bobeanu din Floreşteni. Asta înseamnă că Moş Crăciun va bate din nou la poarta acestor copii, deşi locuinţa nu le aparţine părinţilor. Soţii Bobeanu împreună cu cei opt copii ai lor, patru fete şi patru băieţi, locuiesc într-o căsuţă dărăpănată pe care au căpătat-o de la un bătrân pe care l-au îngrijit în ultimii săi ani de viaţă.

 carton

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: