Spitalele, pregătite să primească elevii care se infectează cu noul coronavirus

Ministerul Sănătății a trimis o adresă către toate spitalele din țară care primesc bolnavii infectați cu noul coronavirus, pentru a vedea cu exactitate câte paturi sunt disponibile pe secțiile de Pediatrie. Această adresă vine în contextul în care noul an școlar se apropie, existând posibilitatea ca elevii să se contamineze.

Unitățile medicale din județul Gorj sunt pregătite pentru acest lucru. Directorul spitalului din Târgu-Cărbunești, Constantin Târziu, spune că a luat în calcul astfel de variante nefericite și că s-a pregătit din timp.

”De la minister s-a cerut asigurarea numărului de paturi pentru Secția Pediatrie sau dacă există și paturi de Terapie Intensivă. Eu am făcut aceste lucruri înainte să ne fie cerute. Atunci când se eliberează o secție și nu mai sunt atât de mulți pacienți îi duc în alte pavilioane și încerc să refac tot ce se poate din secțiile respective”, a spus Constantin Târziu.

În acest moment, în unitatea medicală de la Târgu Cărbunești sunt internați 78 de pacienți, iar la ATI sunt 14 persoane.

Vizualizări: 1,073

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: