Părinții cu venituri mici, ajutați să cumpere rechizite

Elevii care provin din familii defavorizate vor primi sprijin din partea statului cu ajutorul Uniunii Europene. Este vorba despre o sumă de bani din care părinții pot cumpăra diferite materiale necesare copilului pentru a merge la școală.

Noul an școlar este aproape să înceapă, iar mulți părinți își fac deja calculele în privința achiziționării de rechizite și îmbrăcăminte. Printr-un program european, Ministerul Fondurilor Europene va aloca fiecărui copil care provine din familii defavorizate o sumă de bani. Mai exact, este vorba despre un card pe care va fi pusă suma de 500 de lei, bani cu care părinții pot să cumpere materialele necesare pentru începerea noul an școlar, spune purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, Corina Belteu.

”Ministerul  Fondurilor Europene a demarat  un nou program  de ajutorare a elevilor care provin din familiile defavorizate. Este un program finanțat prin fonduri europene. Astfel, elevii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial ale căror familii vor face dovada că au venituri mici, pot beneficia de acest sprijin, fiind vorba de tichete sociale în mod electronic. Va fi un card pe care va fi o sumă de 500 de lei pentru fiecare elev pe an. Din acești bani, părinții pot să achiziționeze materiale necesare. Mai exact, este vorba despre rechizite, dar și îmbrăcăminte necesară frecventării școlilor”, spune Belteu.

De asemenea, toți primarii din Gorj trebuie să facă o situație a acestor familii pe care să o trimită prefectului până la data de 15 septembrie: ”În acest moment, instituția prefectului centralizează toate datele din județ, iar unitățile administrativ teritoriale trebuie să ne trimită datele acestor familii până pe data de 15 septembrie, după care vom trimite datele către Ministerul Fondurilor Europene pentru a putea fi alocați banii”, a spus Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: