Grădiniță nouă pentru zeci de copii. „Tăiem panglica până pe 14 septembrie!”

Zeci de copii din comuna gorjeană Turburea vor merge într-o grădiniță nouă din această toamnă. Autoritățile au reușit să ridice de la zero o clădire în care va funcționa o grădiniță cu program prelungit. Solicitarea a venit din partea părinților care nu au cu cine să-și lase copiii până după-amiază. Proiectul a costat un milion de lei, iar banii au venit de la Uniunea Europeană.

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, a anunțat că speră ca investiția să fie gata până la începerea școlii. Grădinița va fi dotată cu tot ce este nevoie pentru a putea primi 80 de copii.

Grădinița a fost construită în satul Poiana și a fost cerută de localnici. “Grădinița este în proporție de 70% gata. Mai e puțin și îi tăiem panglica. Încercăm, până în 14 septembrie, să reușim să o dotăm cu tot ce trebuie, exact cum este în proiect. Este un proiect pe fonduri europene. De asemenea, și Căminul Cultural va intra în linie dreaptă pentru reabilitare tot cu fonduri europene, cantina la fel. Am renovat-o și am dotat-o”, a spus Ion Bîrcă, la TV Sud. 

Vizualizări: 1,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: