Spitalul din Cărbuneşti devine spital de urgenţă

Sărbătoare mare la Târgu Cărbuneşti la începutul lunii octombrie atunci când este aşteptat în Gorj chiar ministrul Sănătăţii precum şi foste cadre medicale de renume naţional. La 1 octombrie, Spitalul Orăşenesc Târgu Cărbuneşti sărbătoreşte 119 ani de existenţă ocazie cu care participanţii vor avea prilejul să viziteze şi o expoziţie de tehnică medicală. Ministrul Sănătăţii mai are un motiv extrem de important pentru care vine în Gorj.

Pregătiri pe ultima sută de metri au loc la Cărbuneşti acolo unde la începutul lunii octombrie este aşteptat chiar Ladislau Ritli, ministrul Sănătăţii. Acesta va participa la festivitatea de împlinire a 119 ani de la atestarea celui mai vechi spital din Gorj, ocazie cu care va conferi şi titlu de spital de urgenţă. Cel puţin asta spune primarul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu. ”Da, într-adevăr o să avem un eveniment important pe 1 octombrie când vom sărbători 119 ani de la atestarea celui mai vechi spital din judeţ. Suntem pe finalul pregătirilor pentru că vor fi prezenţi la Cărbuneşti nume mari ale medicinii, cadre medicale de renume naţional. Este, spunem noi, cel mai mare eveniment din Oltenia. Îl aşteptăm la noi şi pe ministrul Sănătăţii care se pare că va conferi titlul de spital de urgenţă”, a declarat Mihai Mazilu, primarul din Cărbuneşti.

SĂRBĂTOARE

Cu această ocazie, participanţii vor putea vedea şi o expoziţie de tehnică medicală organizată de cadrele medicale de la spital. Primarul spune că este vorba de un dublu eveniment. ”La aceeaşi dată vom sărbători şi Ziua Persoanelor de Vârsta a 3-a aşa că va fi un dublu eveniment”, a adăugat Mazilu.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: