Spitalul din Târgu Jiu are un aparat cu care poate face teste Covid-19. De ce nu a fost folosit! update: Dosar penal

Spitalul din Târgu Jiu anunță că deține un aparat GenExpert cu care va putea face teste pentru depistarea infecțiilor cu Covid-19. Aparatul este la spitalul din Târgu Jiu din 2015, fiind pus la dispoziție de Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” pentru depistarea bacilului Koch.

Pe 2 aprilie 2020, Institutul “Marius Nasta” a informat spitalul din Târgu Jiu că poate folosi aparatul pentru identificarea SARS-CoV-2, cu condiția să achiziționeze kiturile necesare.

În aceeași zi, Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a solicitat S'C BIOMEDICA MEDIZINPRODUKTE ROMANIA SRL ofertă de preț pentu achiziționarea kiturilor, precum și data estimată pentru livrarea lor. Răspunsul a fost primit luni, 6 aprilie, firma menționând că poate livra kituri în 4-6 săptămâni.

Până atunci, trebuie amenajat un spațiu special în care să fie folosit acest aparat. (A.A.)

actualizare: Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a anunțat că a deschis dosar penal pentru zădărniricea combaterii bolilor, pornind de la faptul că managerul Dumitru Vienescu a declarat public că nu există un astfel de aparat la spital, dar în realizate lipseau doar testele.

Vizualizări: 3,323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: