A lucrat mai multe luni sub acoperire pentru prinderea unui traficant

Un bărbat din Gorj a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de droguri. Leonard Gheorghe Căldăraru a făcut deja apel la decizia Tribunalului Gorj, primul termen de judecată de la Curtea de Apel Craiova fiind pe 12 mai 2020. Până atunci, bărbatul rămâne în arest preventiv. Un investigator a lucrat mai multe luni sub acoperire pentru prinderea traficantului.

Cazul a fost instrumentat de DIICOT - Biroul Teritorial Gorj. În rechizitoriu s-a reținut că inculpatul, începând cu vara anului 2018 și până la jumătatea lunii noiembrie 2019, a săvârșit mai multe operațiuni privind circulația drogurilor de mare risc (cocaină), de la procurare, transport, deținere, vânzare și oferire cu titlu gratuit, către diverși consumatori, martori în dosar.

Suspectul a oferit cocaină și unui colaborator al investigatorului sub acoperire, în septembrie 2019. Printre mijloacele de probă au fost și imagini de pe camerele de supraveghere ale primăriei Bengești Ciocadia, localitatea de baștină a traficantului de cocaină. De altfel, acesta ținea drogurile în casa lui din comuna gorjeană.

Căldăraru vindea doza cu sume cuprinse între 250 și 450 de lei ori cu o sută de euro, dar ocazional oferea cocaină gratuit la petreceri.

A fost nevoie de un investigator sub acoperire pentru prinderea făptașului. “În cauză a fost identificată o persoană care și-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu organele de urmărire penală în vederea identificării și tragerii la răspundere penală a inculpatului C.G.-L., despre care există suspiciunea rezonabilă că efectuează operațiuni cu droguri de mare risc. De asemenea, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate C. a pus la dispoziție un lucrător de poliție judiciară care să poată fi autorizat în calitate de investigator sub acoperire”, se arată în documentul de la instanță.

Inițial, investigatorul acoperit a fost autorizat pentru o perioadă de 45 de zile, apoi pentru încă 60 de zile, în a doua parte a anului 2019. Acesta a reușit să convingă o persoană să colaboreze cu autoritățile pentru prinderea traficantului, colaborator care a cumpărat în mai multe rânduri droguri de la Căldăraru. Unii martori în dosar au declarat că au cumpărat de zeci de ori droguri de la acesta.

Căldăraru a recunoscut săvârșirea infracțiunii pentru care este judecat. Acesta a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, dar a contestat pedeapsa stabilită pe 16 martie 2020 de Tribunalul Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 5,373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: