O nouă decizie pentru fostul director Tănăsescu

Control judiciar prelungit pentru fostul șef al Direcției Agricole Gorj, Dan Tănăsescu, condamnat în primă instanță pentru luare de mită.

„În temeiul (...) menţine măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpatul Tănăsescu Dan, condamnat prin sentinţa penală nr. 247/08.11.2019, pronunţată de Tribunalul Gorj, în dosarul nr. 2114/95/2019, ca fiind legală și temeinică. Definitivă”, a decis, joi, Tribunalul Gorj.

Tănăsescu a fost prins în flagrant, în decembrie 2018, în timp ce primea două mii de lei de la un fermier din comuna Bălești ca să îi acorde o subvenție pentru tomate de 3.000 de euro.

La finalul anului trecut, fostul director al Direcției pentru Agricultură Gorj a fost condamnat la 3 ani și o lună de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Fostul director a primit și o amendă de 20.000 de lei din partea instanței de judecată.

Tănăsescu a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a fost judecat în baza procedurii simplificate. DNA l-a acuzat că a luat șpagă de la patru cultivatori de roșii, suma totală imputată fiind de 7.800 de lei. Este vorba de sume de 2.000-2.500 de lei sau 500 de euro, pe care fermierii le-ar fi plătit pentru a fi siguri că vor primi subvenția de la stat.

În plus, Tănăsescu a fost condamnat și pentru fals în declarații, pentru că nu și-a declarat în mod real averea. Judecătorii au menținut măsura controlului judiciar pe cauțiune, timp în care Tănăsescu nu are voie să plece din țară sau să se ocupe de întocmirea dosarelor de subvenții agricole.

Vizualizări: 1,985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: