Spitalul din Târgu Jiu pierde banii alocaţi pentru aparatură medicală

Spitalul Judeţean Târgu Jiu ar putea da înapoi banii primiţi de la Ministerul Sănătăţii pentru aparatură medicală în condiţiile în care achiziţiile nu vor fi făcute până la data de 31 decembrie. Managerul Tiberiu Tătaru spune că s-a întârziat cu procedurile din cauză că banii au intrat în cont abia la sfârşitul lunii noiembrie. Suma repartizată spitalului de către minister se ridică la 3 milioane de lei. La această sumă se adaugă încă 500 de mii de lei, bani alocaţi de către Consiliul Judeţean.

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu a întocmit o listă cu aparatura medicală ce ar trebui cumpărată pentru a oferi pacienţilor servicii de calitate. Printre priorităţi se numără: o staţie de sterilizare pentru locaţia de pe Tudor Vladimirescu, o linie completă de anatomo-patologie pentru Spitalul 700, un aparat de radiologie digital, mese de operaţie şi aparatură pentru terapie intensivă. Pentru dotări au fost alocate peste 3,5 milioane de lei, dar banii urmează să fie returnaţi în condiţiile în care achiziţiile nu vor fi făcute până la sfârşitul acestei luni. „Facem eforturi pentru ca suma primită de la Ministerul Sănătăţii pentru aparatură medicală să fie cheltuită. Avem termen până la data de 31 decembrie pentru a face achiziţiile. Procedurile nu s-au putut demara până acum  din cauză că Ministerul Sănătăţii a virat banii abia la sfârşitul lunii noiembrie. Suma repartizată spitalului nostru a fost de 3 milioane de lei, 300 de mii de lei reprezintă cofinanţarea Consiliului Judeţean. Pe lângă aceşti bani, tot pentru achiziţii ne-a mai fost alocată de la Consiliul Judeţean, din buget propriu, suma de 500 mii de lei”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean spune că va căuta soluţii pentru ca spitalul să nu piardă banii alocaţi pentru investiţii. „Facem o analiză să vedem care este situaţia legată de procedurile în vederea achiziţionării echipamentelor medicale de ultima generaţie ce sunt finanţate cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, după care vom avea o discuţie la Direcţia Finanţelor Publice Gorj ca să găsim soluţia încât să reportăm sumele dacă va fi cazul, să nu fie pronunţat rezultatul unei licitaţii”, a precizat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: