Spitalul Judeţean a înşelat Casa de Sănătate cu 500 de milioane

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu trebuie să plătească Casei Judeţeane de Asigurări de Sănătate Gorj 500 de milioane de lei vechi, după ce s-a depistat că au fost întocmite raportări neconforme cu fişele pacienţilor. În baza respectivelor documente, Casa a efectuat plăţi, iar acum spitalul trebuie sa înapoieze banii primiţi necuvenit.

În perioada 4-20 ianuarie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj (CJAS) a efectuat un control la toate secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. S-a constatat că în anul 2010 Casa de Sănătate a plătit spitalului 500 de milioane de lei în urma unor raportări eronate. Acum, unitatea spitalicească trebuie să înapoieze banii. De asemenea, aproape toate secţiile spitalului au fost penalizate cu procente între 1 şi 3% din plata serviciilor pe luna ianuarie. „În urma controlului efectuat s-au constat o serie de greşeli de raportare sau de neconcordanţă în raportarea şi efectuarea fişelor medicale care au fost decontate de către Casă, urmând să ne recuperăm sumele. S-a raportat suma 500 de milioane pe care urmează să ne-o achite Spitalul Judeţean şi se va diminua valoarea serviciilor de secţii în luna ianuarie, care se va face în luna februarie”, a precizat Gheorghe Cocină, preşedintele CJAS Gorj.  

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu susţin că vor evalua situaţia. „Numai ce am primit raportul de control, rămâne să-l analizăm, să vedem care sunt măsurile. Vom lua fiecare deficienţă în parte şi o vom analiza. Sunt deficienţe pe mai multe secţii”, a spus Constantin Pălivan, director adjunct în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

Spitalul Judeţean de Urgenţă mai are la dispoziţie trei zile pentru a înapoia Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Gorj cei 500 de milioane de lei vechi.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: