Spitalul Județean face teste la cerere pentru Covid. Cât costă!

Cel mai mare spital din Gorj a anunțat că efectuează teste la cerere pentru depistarea noului coronavirus. Costul unui test este de 300 de lei.

„Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu vine în sprijinul cetățenilor care doresc să călătorească în afara României și care trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat înainte de momentul intrării pe teritoriul țării de destinație, prin activitatea desfășurată la Centrul de recoltare autorizat, situat în incinta spitalului din str. A.I. Cuza, nr.1, Târgu Jiu”, a transmis Spitalul Județean.

Recoltarea pentru testarea PCR se face doar pe bază de programare, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-09.00, la numărul de telefon 0742/238.186.

„Programarea în vederea testării se va face în limita resurselor disponibile. Recoltarea probelor în vederea efectuării testului molecular pentru infecția cu COVID-19 se va efectua în zilele de luni până joi, în intervalul orar 08.00-10.00”, mai anunță reprezentanții SJU Târgu Jiu.

Rezultatele testelor se vor comunica în 24 de ore de la recoltare. Tariful testului RT-PCR SARS-CoV 2 (diagnostic molecular) este de 300 lei/persoană.

Sunt și persoane care nu vor plăti pentru acest test. Este vorba despre salariații Spitalului Județean. Potrivit contractului colectiv de muncă, angajații SJU Târgu Jiu beneficiază de servicii medicale, tratament și medicație în regim gratuit.

Gorjenii care vor să plece în vacanță în Grecia sau Cipru vor trebui însă să facă un test pentru Covid cu 72 de ore înainte de călătorie.

Vizualizări: 4,075

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: