Spitalul Târgu Jiu revine cu un nou comunicat de presă, iar lucrurile sunt și mai în ceață. A fost medic de gardă sau nu?

Un număr de 12 medici de la secția Medicină Internă au transmis conducerii spitalului o adresă prin care anunță că nu au competență pentru a face gărzi în specialitatea Cardiologie. Spitalul transmite acum că nu a comunicat vreodată că garda de la Cardiologie a fost asigurată de medici gastroenterologi ori nefrologi, așa cum sunt este specialitatea celor care semnează adresa către spital. Însă la o căutare pe site-ul spitalului, la Secția Medicină Internă apar medici pe secție fix cei care semnează, alături de cei de la Gastroenterologie. Practic, in locul unei reacții pe subiect, spitalul își propune să demonstreze că cei care au transmis adresa nu au fost solicitați să facă gărzi. Rămâne întrebarea, dacă medicii altor secții nu vor să asigure gărzile pe specializări deficitare precum Cardiologia, ce măsuri ia spitalul?

Acum problema disputată este de ce se bagă în seamă medicii de la Gastro și Nefrologie, că nu la ei se refereau atunci când s-a spus că cei de la Medicină Internă asigură garda de la Cardiologie.

”Prin adresa 44364/28.12.2023, Unitatea de Primiri Urgențe, Secția Medicină Internă I și Secția Medicină Internă II au fost informate de conducerea unității cu privire la faptul că, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, linia de gardă în specialitatea cardiologie nu este asigurată în zilele de 30 decembrie 2023, 31 decembrie 2023 și 01 ianuarie 2024, urgențele cardiologice urmând a fi asigurate de medicul de gardă din linia de gardă Medicină Internă I și Medicină Internă II, nefacându-se niciun fel de trimitere la medicii de specialitatea gastroenterologie și nefrologie, semnatari ai referatului publicat în spațiul online astăzi”, este noul comunicat al spitalului.

În acest moment este evident că medicii de la secțiile Medicină Internă I și II nu vor să facă pe cardiologii la spital, dar nu este sigur dacă la finalul anului a fost cineva care a asigurat continuitate, așa cum s-a comunicat public. 

Mai mult, secția de Medicină Internă I include aceste specializări, dar conducerea spune că nu le-a solicitat acestora ajutorul pentru gărzi. 

”În legatură cu afirmația conform căreia a fost transmisă o informație eronată în comunicatul de presă referitor la faptul că activitatea în linia de gardă cardiologie din data de 30 și 31 decembrie 2023, 01 ianuarie 2024, ar fi fost asigurată de către linia de gardă Medicină internă I – Gastroenterologie, precizăm că în conținutul comunicatului nu a fost transmisă o astfel de informație”, explică spitalul. În comunicat a fost folosită expresia utilizată a fost Medicină Internă I și II.


Conform datelor de pe site-ul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, Secția Medicină Internă I cuprinde Nefrologia și Pneumologia, iar medic primar șef este Laura Cioplea, semnatară a adresei către spital.  Medici în secția Medicină Internă I mai sunt și Crenguța Predescu, Frăguța Predescu, Elena Stoica, Elena Nănescu și Daniela Țîr, și acestea semnatare ale adresei.


Mai departe, spitalul vrea să definească ce specializări conține Medicină Internă dorind să demonstreze că include și Cardiologia. Doar că din nou deschide o discuție inutilă, dat fiind că în listă este și Gastroenterologie, dar și alte specializări.

Vizualizări: 2,725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: