Stadionul din Motru, verificat de reprezentanții LPF. Motivul!

Reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), cei ai CS Pandurii Târgu Jiu dar și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) au inspectat marți, 20 decembrie, Stadionul Municipal din Motru. Vizita s-a încheiat cu un proces verbal prin care au fost trasate măsurile pe care trebuie să le ia club pentru ca echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu să poată juca pe terenul de la Motru.

Autoritățile locale din Motru spun că sunt dispuse să pună la dispoziție cu titlu gratuit stadionul din municipiu pentru echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu. Primarul Gigel Jianu crede că Motru va avea de câștigat de pe urma acestui "transfer", prin faptul că va rămâne cu o bază sportivă modernizată după ce echipa de liga I își va muta activitatea pe stadionul modernizat de la Târgu Jiu. Și clubul va avea de câștigat, cred autoritățile din Motru, prin creșterea veniturilor din vânzarea biletelor la meciurile care se vor desfășura pe baza sportivă motreană, primarul Jianu fiind sigur că vor veni mai mulți spectatori la Motru decât merg în prezent la Severin. Vor avea și cheltuieli cu deplasarea, mai crede primarul Jianu.

Vor folosi materiale de la vechiul stadion

Mai mulți reprezentanți de la Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), Pandurii Târgu Jiu și ai pompierilor gorjeni au verificat zilele trecute baza sportivă de la Motru pentru a vedea ce lucrări mai trebuie făcute pentru ca stadionul să fie corespunzător pentru desfășurarea meciurilor de liga I. "Pandurii a solicitat iar noi am fost de acord. Au venit marți reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal să verifice, au fost toți, chiar și de la Brigada Mobilă de Jandarmi Craiova și Direcția Județeană de Tineret și Sport, toată lumea, să vadă dacă îndeplinim condițiile sau ce trebuie făcut ca să obținem autorizație provizorie ca echipa Pandurii să poată juca la Motru. Deocamdată am văzut care sunt condițiile, ce trebuie să îndeplinim", a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Autoritățile din Motru vor continua discuțiile pe această temă cu reprezentanții CS Pandurii, care deja își fac calcule în ceea ce privește necesarul de investiții pentru recondiționarea bazei de la Motru. Pentru modernizare vor folosi și bunuri recuperate de pe vechiul stadion. "Gazonul, starea terenului, dimensiunile și tot sunt corespunzătoare. Vor mai trebui înlocuite niște scaune, dar cel mai important, trebuie asigurată siguranța spectatorilor, ceea ce nu este prea costisitor. Va trebui să facem sectorul pentru VIP și pentru televiziuni, pentru înregistrarea și transmiterea meciurilor. Este un ghid media și acolo scrie tot ce trebuie făcut", a explicat primarul municipiului Motru.

Pandurii ar putea disputa meciurile la Motru din luna martie 2017. În august ar trebui să fie recepționate și lucrările de la stadionul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: