Sporuri de zeci de milioane pentru consilierii din Turburea

Primăria Turburea stă pe un butoi de pulbere după ce consilierii au câştigat în instanţă sporuri în valoare de 600 de milioane lei vechi. Primarul Ion Bârcă spune că nu va da în ruptul capului aceşti bani de la bugetul local şi că va face recurs. Consilierii au acum dreptul că încaseze cam 60 de milioane de fiecare.

Instanţa de judecată de la Gorj le-a dat dreptate vineri consilierilor locali după ce aceştia au intentat proces primăriei privind încasarea unor sporuri de dispozitiv. Mai exact, fostul primar PSD din Turburea, Teodor Iloiu, a încasat în urmă cu mai mulţi ani sporuri de dispozitiv în valoare de aproape 300 de milioane după ce a minţit că este funcţionar public. Acesta a dat startul unei serii de neînţelegeri la Turburea, consilierii locali considerând că sunt îndreptăţiţi să primească 5% din indemnizaţia primarului. «Nu o să le dau niciun ban. Am citit şi eu pe Internet că au câştigat procesul dar nu au hotărâre definitivă şi irevocabilă. O să fac recurs, o să fac tot ce pot să nu le dau banii ăştia de la bugetul local, nu îi merită», a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Peste 60 de milioane de fiecare

Pentru a fi siguri că vor avea de unde să încaseze aceşti bani, consilierii USL din Turburea au aprobat în bugetul pe acest an suma de 600 de milioane. «Culmea culmilor, şi-au prins aceşti bani în buget la începutul anului. Practic au votat bani pentru ei. Dacă nu o să am încotro, o să chem toţi cetăţenii din localitate să vadă când o să le dau banii», a adăugat primarul Bârcă. Cert este că în urma hotărârii, consilierilor locali din Turburea le revin cam 60 de milioane fiecare.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: