Spre o nouă premieră sub comanda lui Cârţu?

Pandurii n-au reuşit nici o victorie în faţa Gloriei Bistriţa în cei patru ani de prima ligă pe terenul de la Bistriţa. Echipa din Târgu Jiu are în componenţă foarte mulţi jucători formaţi la Bistriţa sau care au evoluat acolo în decursul carierei lor, printre cei care mai sunt acum la Pandurii aflându-se Chibulcutean, Vasilache, Păcurar, Pârvu şi Tilincă. Antrenorul Sorin Cârţu speră ca măcar acum să se schimbe statistica şi Pandurii să obţină o victorie sau măcar un rezultat pozitiv la Bistriţa, tehnicianul reuşind deja mai multe premiere cu echipa din Târgu Jiu de cînd se află pe banca acesteia. Pandurii au plecat ieri spre Cluj, unde au rămas peste noapte, urmând ca azi echipa să ajungă la Bistriţa unde va susţine şi un antrenament. 
Cum era de aşteptat, pe final de sezon problemele de lot dau bătăi de cap antrenorilor. Pandurii e una dintre echipele cele mai afectat din ligă din acest punct de vedere, având doi suspendaţi, pe Vancea pentru cumul de cartonaşe galbeneşi pe Grecu pentru cartonaşul roşu primit la meciul cu Poli Iaşi, dar şi şase jucători cu probleme medicale sau aflaţi în refacere. Pe lângă Cardoso, Ghindeanu, Hidişan şi Martinovic, pe lista de la infirmerie s-au mai adăugat numele lui Piţurcă, lăsat la Târgu Jiu pentru că avea temperatură, dar şi cel al lui Rusu, devenit incert după meciul şcoală de miercuri. „Nu suntem în cea mai bună formă pentru că avem foarte mulţi absenţi din nou. Încercăm să facem o echipă din ceea ce a mai rămas dar suntem din ce în ce mai puţini” constata înaintea plecării spre Bistriţa antrenorul Sorin Cârţu. Tehnicianul este nemulumit şi de faptul că jucătorii s-au relaxat mai devreme de încheierea sezonului din cauza unei automulţumiri generate de îndeplinirea obiectivului. Cârţu a apreciat că stresul competiţional în care a fost echipa până acum a adus rezultate mai bune, aceasta fiind una dintre teoriile pe care le-a susţinut de fiecare dată. Cârţu respinge total posiblitatea ca unii jucători să se dea accidentaţi doar pentru a nu mai juca dar crede că accidentările nu sunt întâmplătoare, având cauze obiective legate de modul de pregătire şi abordare a jocurilor. Nefiind preocupaţi acum de fotbal şi aşteptând vacanţa, unii dintre jucători fac greşeli majore cum a fost cea din meciul cu Poli Iaşi din care s-a înscris golul din primul minut.
Deşi spera ca Rusu să-l poată suplini pe Martinovic, Cârţu nu este sigur că va mai putea conta pe acesta pentru că s-a accidentat la jocul şcoală de miercuri: „Sper ca Rusu, care o să joace în zona centrală în locul lui Martinovic, să demonstreze ceva. Sper că a învăţat din greşelile pe care le-a făcut când a intrat în locul lui Rus. Vreau să văd atitudine la el.” Dacă jucătorul va putea efectua antrenamentul de azi va f introdus în primul unsprezece, el făcând deplasarea cu Pandurii la acest meci.
Cârţu se va baza pe Tilincă şi Pârvu 

După meciul amical susţinut marţi pe terenul trei din incinta stadionului Municipal, tehnicianul pandurilor şi-a făcut o părere despre posibilităţile jucătorilor care au evoluat mai puţin până acum printre remarcaţii săi aflându-se Pârvu şi Tilincă: „Am remarcat atitudinea unora dintre jucătorii pe care m-aş putea baza la meciul cu Gloria Bistriţa. Şi Tilincă şi Pârvu au arătat poftă de joc.” În apărare sunt acum cele mai mari probleme, fiind posibil ca Popete şi Stancu să joace cât mai defensiv: „Vom fi nevoiţi să jucăm cu Stancu în poziţia de fundaş stânga, acolo unde n-a mai fost folosit la Pandurii până acum. Suntem eterogeni în apărare, dar sper şi mă bazez pe experienţa jucătorilor şi pe dorinţa lor de a arăta că nu ne-am înşelat în privinţa lor. Sunt jucători care au fost uneori nemulţumiţi la un moment dat că nu au jucat şi acum au din nou şansa de a juca, este şi cazul lui Popete, care are posibilitatea de a juca până la finalul campionatului, dat fiind faptul că Ghindeanu are probleme.”


Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: