Spre o nouă victorie la Piteşti

Handbaliştii de la Energia joacă azi un meci considerat mai facil pentru gorjeni, întâlnind o formaţie deja retrogradată în liga a doua. Elevii lui Vasile Stângă pornesc din postura de favoriţi şi prin prisma locului din clasament dar şi prin prisma rezultatelor din ultimele etape. Energia nu are probleme deosebite de lot şi nici nu ar putea avea motive să se încurce la acest meci cu una dintre ultimele clasate. Jocul este programat de la ora 17:00 la Sala Sporturilor din Piteşti, deplasarea fiind făcută chiar în ziua meciului. 
Deşi nu se anunţă a fi un joc dificil, cei de la Energia sunt prevăzători, Vasile Stângă precizând că se teme de acest meci şi de adversarul de azi care s-a dovedit deseori periculos. Stângă nu se teme atât de adversar cât de reacţia jucătorilor săi şi de o posibilă relaxare a acestora: „E greu, îmi e frică de un meci ca acesta. Sper ca băieţii să nu trateze jocul de sus şi să fie relaxaţi. Piteştiul e o echipă periculoasă. Jucăm cu Piteştiul, o echipă care nu a predat armele şi joacă până la final cu ambiţie. Sigur vor dori să ne bată şi pe noi.” 
Jocul de azi este şi acesta destul de important prin prisma punctelor care pot ajuta Energia să aibă un adversar mai puţin dificil în cupă: „Pentru noi este un joc important care trebuie câştigat dacă mai vrem să ocupăm locul şapte. Sunt curios cum se va termina meciul Odorheiului la Suceava, pentru că un rezultat normal, adică victoria gazdelor ne asigură locul şapte. Dar, mai întâi să ne preocupăm de ai noştri.”

Nu se ştie cine mai rămâne la Energia

Stângă se gândeşte deja la viitorul sezon deşi nu ştie sigur dacă va mai antrena la Târgu Jiu. În acest scop a prezentat doleanţele sale şi lista celor la care va renunţa dacă va semna prelungirea contractului: „Lista cu jucătorii care nu mai sunt utili echipei există demult, însă totul depinde de cine vine şi de buget. Dacă sunt bani şi se vrea echipă care face performanţă atunci se pot aduce jucători de valoare. Echipei îi trebuie dubluri pe fiecare post. Suntem deficitari la pivot şi coordonatori. Cu economii nu se poate face performanţă, trebuie băgaţi bani dacă vrei să ai rezultate.”
Problema antrenorului Stângă care nu a semnat prelungirea de conttract cu Energia nu este singulară, în situaţii similare fiind şi unii dintre jucătorii care nu ştiu dacă vor mai evolua pentru echipa gorjeană în viitorul sezon. Pe lângă antrenorul principal şi secundul său încă şapte jucători sunt la final de contract şi nu se ştie dacă vor mai semna pentru că nu s-a concretizat încă nimic. „Mai sunt unii jucători care nu au semnat prelungirea de contract şi aşteaptă. Coelho a spus că se mai gândeşte, dar cred că vrea să plece acasă. Aşa că vrea să vadă ce oferte ar avea din Spania şi Portugalia şi apoi se va decide. Păiuş a spus şi el că se gândeşte, spune că are oferte. Nu ştiu de unde, dar bănuiesc că de la Cluj sau Odorhei. Cred că portarul Kosanovic va continua la Energia, nu s-ar pune problema. După rezultatele astea bune li s-a urcat şi lor cota” a prezentat Vasile Stângă situaţia unora dintre jucătorii cu care a abordat acest sezon. 
Stângă a mai precizat că nu vrea să ia parte la negocierile cu conducerea ale jucătorilor „pentru că nu e bine pentru că rişti să ţi se spargă toate în cap”. 
În ceea ce priveşte contractul său cu Energia, Stângă spune că nu s-a făcut nici un progres şi nu s-a ajuns la nici o concluzie încă. Tehnicianul spune că în iarnă a refuzat o ofertă din Spania dar a dorit să antreneze în liga română: „Şi eu am primit oferte, am destule. Chiar şi din Liga Naţională. În premieră o spun, am refuzat în iarnă o echipă tare din Spania. N-am putut să mă duc acolo pentru că eram la Energia. Asta a fost soarta, nu regret că am pierdut acest tren.”


Stângă vrea o surpriză în Cupa României 

Antrenorul Energiei a dorit mult să califice echipa în cupă fiind convins că acolo pot exista surprize. Stângă crede că Energia poate merge departe în cupă 
Apreciind că jucătorii săi sunt decişi să-l păstreze la Târgu Jiu, şansele de a rămâne fiind mari în cazul calificării într-o cupă europeană: „Poate dacă am obţine calificarea în cupele europene prin Cupa României şansele ca eu să rămân ar creşte. Eu simt că o să jucăm finala Cupei României. Îi simt pe băieţi că le este foame de o performanţă. Dacă terminăm pe locul şapte am vrea să jucăm cu Dinamo, aşa că e un culoar splendid până la finală când putem pierde în faţa Constanţei”,.” a mai spus Stângă. 


Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: