Stadionul din Târgu Jiu, greu de demolat şi de vândut

Primăria Târgu Jiu nu reuşeşte să vândă componentele din stadionul Municipal, rezultate în urma demolării. Municipalitatea a început acum două luni demersurile pentru a găsi cumpărători, dar în zadar. Din acest motiv, bunurile recuperate de pe stadion sunt depozitate în zona CET, în spaţiile societăţii Edilitara.

În fiecare joi, de circa două luni încoace, primăria organizează licitaţie pentru vânzarea nocturnei, a gardurilor şi a altor componente din stadion. Câteva primării au solicitat informaţii, dar nu s-a finalizat cu o achiziţie. Purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu, Lavinia Truşcă, a precizat că licitaţii vor fi organizate şi de acum înainte. Între timp, pe stadion angajaţii firmei clujene SMZ Impex SRL, care a câştigat licitaţia pentru demolarea stadionului, lucrează la demontarea scaunelor şi a gardurilor, bunuri ce vor fi depozitate în incinta fotului CET din Târgu Jiu.

O parte din scaune vor fi folosite pentru amenajarea unui baze sportive la Preajba, spunea primarul Florin Cârciumaru în urmă cu câteva luni. Lucrările de demolare se derulează greoi, până în prezent fiind demontate cam jumătate din scaune şi o parte din gardul împrejmuitor al stadionului. Potrivit autorităţilor, pentru demontarea nocturnei este nevoie de instalarea a două macarale, pentru care nu este spaţiu deoarece nu a fost degajat perimetrul. Firma plătită cu 900.000 lei din bani publici pentru demolarea stadionului va trebui să încheie lucrările până la finele lunii august, însă e greu de crezut, la cum se desfăşoară lucrările la ora actuală.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: