Ştiinţa Turceni părăseşte Liga a III-a. Minerul Motru rămâne!

Echipa de fotbal Ştiinţa Turceni nu s-a mai înscris în Liga a III-a, iar în viitorul campionat va evolua în liga a IV-a, din cauza lipsei finanţării. În schimb, Minerul Motru rămâne în Liga a III-a, la fel ca şi Pandurii Lignitul II, după ce administraţia CE Oltenia s-a angajat că va finanţa şi de aici înainte echipele.

Ştiinţa Turceni nu s-a mai înscris în liga a III-a chiar dacă  a terminat campionatul trecut pe o poziţie care îi permitea participarea în ediţia actuală de campionat. Preşedintele clubului, Lucian Mărgineanu, spune că a fost nevoit să renunţe la Liga a III-a după două sezoane în care echipa a evoluat în această ligă din cauza fondurilor insuficiente. „Noi avem locul acolo, dar nu am mai avut banii necesari să continuăm. Sunt nişte probleme cu banii pe la primărie, nu sunt fonduri şi nu ne-a mai susţinut. Aveam nevoie de 200-250 de mii lei pentru tur, până la fârşitul anului, să ne acoperim cheltuielile, salarizarea. Degeaba rămâneam în competiţie dacă nu plăteam. Ajungeam să ne judecăm cu fotbaliştii şi aşa mai departe. Dacă nu ai bani, mai bine te înscrii unde poţi să susţii financiar”, a declarat Lucian Mărgineanu, preşedintele CS Ştiinţa Turceni. 

Chiar dacă au existat probleme financiare şi la Minerul Motru după ce administraţia CE Oltenia a sistat finanţarea, iar sindicatele miniere de la Roşiuţa şi Lupoaia nu au mai alocat nici un leu de ani buni, autorităţile spun că echipa rămâne în liga a III-a. „Cei de la Complexul Energetic nu au vrut să-şi retragă acţiunile. Am spus la întâlnirea care am avut-o săptămâna trecută cu domnul Ciurel, să-şi plătească datoriile pe care le are faţă de club şi să-şi retragă acţiunile. Până la urmă, noi facem ce putem, cei de la primărie. Nu au vrut, au zis că îşi menţin acţiunile şi că după aprobarea bugetului, care înţeleg că s-a şi aprobat, vor finanţa în continuare activitatea sportivă în Motru. CE Oltenia deţine 40% din acţiuni, la fel ca şi primăria, noi contribuim cu 50.000 lei lunar, tot atât ar trebui să aloce şi complexul”, a spus Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Mihai Cernica, directorul clubului motrean, a spus că în lotul din acest sezon competiţional vor fi şi fotbalişti de la Pandurii II, care nu vor fi folosiţi de echipa târgujiană. „Am avut o discuţie cu domnul Stelescu la Târgu Jiu să luăm câţiva copii de la ei, ce nu intră în lotul lor. Am înţeles că lotul lor este destul de mare şi mai mult ca sigur o să luăm din copiii care o să rămână pe dinafară acolo”, a precizat Cernica.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: