Stadionul municipal Târgu Jiu va fi de 4 stele

O delegaţie a Companiei Naţionale de Investiţii a venit miercuri la Târgu Jiu unde a vizitat Complexul Sportiv Târgu Jiu, amplasament preluat de la municipalitate pentru extindere şi reabilitare. S-au propus câteva schimbări în ceea ce priveşte planul iniţial de acţiuni. Conform şefului Direcţiei de Patrimoniu din cadrul primăriei, Constantin Fârţă, reprezentanţii CNI au spus că stadionul municipal va deveni de 4 stele şi că va fi mai performant decât Cluj Arena. Licitaţia pentru lucrări va fi făcută în vară, anunţă autorităţile.

Şi în ceea ce priveşte numărul de locuri pe scaune s-a făcut o modificare. Autorităţile anunţaseră iniţial că numărul va creşte de la 9 mii, câte sunt în prezent, la 12 mii. Se pare că vor fi cu încă 3 mii mai mult, toate acoperite. „Stadionul va avea 15 mii de locuri, Sala de Sport va avea 1500 de locuri. Toată problematica legată de studiu de proiect, de licitaţie, de investiţie, sunt preluate de Compania Naţională de Investiţii care vrea să demareze licitaţia în luna august. Stadionul va avea 4 stele de categorie UEFA. Va fi mai performant ca arhitectură ca cel de la Cluj, spuneau ei, cei de la CNI. Cu toate dotările, utilităţile, cu spaţii comerciale. În prezent stadionul nu este categorisit”, a declarat Constantin Fârţă, directorul Direcţiei de Patrimoniu din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Sala de sport va avea 1500 de locuri, de la 1000 câte sunt în prezent. Urmează întocmit studiul de fezabilitate de către Compania Naţională de Investiţii şi se pare că va rămâne în picioare desfiinţarea terenurilor de sport de la intrarea principală în stadion, pentru a se construi parcări supraterane şi subterane cu 400 de locuri de parcare. Tot la intrarea în stadion ar urma să fie înfiinţate şi câteva magazine.

De ce are nevoie pentru a primi 4 stele

Iată criteriile pe care trebuie să le îndeplinească un stadion de 4 stele: terenul de joc  trebuie să aibă 105 metri lungime şi 68 lăţime; stadionul trebuie să fie echipat cu un sistem de iluminat realizat din minim 1400 de lucşi, toate zonele trebuind să aibă aceiaşi intensitate luminoasă, chiar şi colţurile. În cazul unei pene de curent, sistemul de iluminat trebuie să fie susţinut de un sistem de rezervă, cel puţin 800 de lucşi fiind necesari; minim 150 de locuri de parcare pentru VIP, într-o zonă protejată; stadionul trebuie să aibă minim 8.000 de locuri, spectatorii în picioare fiind interzişi; 500 de locuri trebuie să fie rezervate pentru VIP, dintre care 100 pentru echipa oaspete; camera presei trebuie să aibă minim 200 de metri pătraţi, iar o alta special amenajată pentru 25 fotografi.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: