Stadionul va fi omologat joi, dar nu a fost preluat încă de Primăria Târgu Jiu

Pandurii Târgu Jiu a convocat comisia  de omologare a stadionului, în cursul acestei săptămâni, pentru joi, 17 octombrie, însă Primăria Târgu Jiu încă nu a recepţionat această investiţie de la Compania Naţională de Investiţii. Primarul Marcel  Romanescu a precizat că aşteaptă de două săptămâni documentele de predare – primire avizate, de la Ministerul Dezvoltării.

Documentele prin care Primăria Târgu Jiu ar trebui să intre în posesia noului stadion din Târgu Jiu nu au ajuns nici acum la primărie, deşi comisia de recepţie a fost prezentă de la sfârşitul lunii septembrie şi au trecut mai bine de două săptămâni de la preluarea de către CNI a stadionului de la constructori.

Bazându-se pe discuţiile referitoare la omologare cu reprezentanţii primăriei, cei de la Pandurii au demarat procedura de omologare a bazei sportive pentru meciuri de  Liga 2 şi aşteaptă joi comisia de omologare.

Deocamdată, Primăria Târgu Jiu nu are încă docunetele care atestă că este proprietarul stadionului, iar fără acestea omologarea nu este posibilă. „Din informaţiile  pe care le avem de la CNI, documentele ar fi semnate dar, din păcate, nu am intrat în posesia lor. Sunt două săptămâni de când documentaţia a ajuns la Ministerul Dezvoltării şi, sincer, mă aşteptam ca în aceste două săptămâni să le fi obţinut deja, ţinând cont de faptul că e vorba doar de 5-6 semnături care trebuiau puse pe acel protocol de predare - primire. Vedem că s-a întârziat, însă avem speranţa că totuşi în aceste zile vom primi protocolul”, a spus primarul, care aşteaptă măcar un număr de înregistrare al documentului pentru a putea convoca o şedinţă de Consiliu Local: „Aşteptăm acum măcar numărul de înregistrare al acelui protocol de predare – primire, ca să putem declanşa procedura pentru organizarea unei şedinţe  De Îndată. Din momentul în care am protocolul convoc o şedinţă prin care să putem prelua stadionul”.

Edilul a confirmat faptul că Pandurii Târgu Jiu se ocupă de procedura de omologare şi că documentele au fost depuse în acest sens la FRF: „De omologarea stadionului, cel puţin pentru meciurile de Liga 2, se va ocupa clubul Pandurii. Documentele au fost depuse,  cererea de omologare s-a depus de către clubul Pandurii, urmând ca în momentul în care reprezentanţii FRF vor veni pentru omologare la stadion să avem şi noi reprezentanţi, şi toate instituţiile abilitate pentru a se face o omologare iniţială pentru meciurile de Liga 2”.

La omologarea Stadionului Municipal va participa chiar responsabilul cu omologarea stadioanelor din partea UEFA, Sorin Cojocaru, care este şi responsabil cu ordinea şi siguranţa stadioanelor din România.

Galerie foto


Vizualizări: 836

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: