Ştampilele cu menţiunea votat, la Prefectură, sub pază

Instituţia Prefectului Gorj a intrat în posesia tuturor materialelor necesare desfăşurării alegerilor din data de 9 decembrie pentru Camera Deputaţilor şi Senat. La sfârşitul săptămânii trecute, un reprezentant al instituţiei împreună cu un reprezentant al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au adus de la Bucureşti ştampilele cu menţiunea „Votat”, autocolantele ce urmează a fi aplicate pe cărţile de identitate şi materialele documentare, pentru preşedinţii secţiilor de votare.

Cele 1625 de ştampile cu menţiunea „Votat” şi autocolantele necesare procesului electoral din data de 9 decembrie au ajuns la Instituţia Prefectului. Materialele au fost depozitate într-o încăpere unde se asigură pază permanentă de către jandarmi. „Au fost aduse ştampilele cu menţiunea votat în număr de 1625 şi autocolantele ce vor fi aplicate pe cărţile de identitate. De asemenea, au fost ridicate de la Bucureşti şi materialul documentar pentru afişaj şi materialele pentru preşedinţii secţiilor de votare. Ştampilele cu menţiunea votat şi autocolantele au fost depozitate într-o încăpere a Instituţiei Prefectului, unde va fi asigurată pază permanentă de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul judeţului Gorj.

Arjoca a mai precizat că în momentul de faţă sunt asigurate şi celelalte materiale necesare votării. „În principiu, noi am achiziţionat toate materialele necesare votării (tuşiere, lipici, saci, tuş etc.), urmând ca zilele următoare să le grupăm pe secţii, la fel şi buletinele de vot”, a mai menţionat Sorin Arjoca.

În paralel cu Instituţia Prefectului îşi desfăşoară activitatea şi Biroul Electoral Judeţean, în perioada 29-30 decembrie urmând să fie completate birourile secţiilor de votare cu reprezentanţii partidelor politice. Primarii vor intra în posesia copiilor după listele electorale în zilele de 3 şi 4 decembrie, buletinele de vot urmând să fie distribuite în data de 7 decembrie. 

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: