Stanca menţine Pandurii deasupra zonei retrogradabile

Internaţional – Pandurii Târgu Jiu 0-0

Stadion Nicolae Dobrin, spectatori 1000

Internaţional: Popa - Matei, Viera, Pintilii, Neagu - E. Kone, Menassel, Răduţ (Vezan '73), C. Lazăr (C. Băcilă '81) -  D. Stan, Apostu (Zăgrean '67). Antrenor: Ionuţ Badea.

Pandurii Târgu Jiu:R. Stanca - Ghindeanu, Murgan, Chibulcutean, Cardoso - Nalaţi, Orac, Grecu, Lazici (Tilincă '67) -  Kamara (Tremonti '83), Vranjes (Păcurar '67). Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Cartonaşe galbene: Apostu '66, Viera '85 / Ghindeanu '43, Grecu '50, 81, Murgan '64.Cartonaş roşu: Grecu: '81.

Arbitri: Alexandru Deaconu (central) - Mihai Artene, Bogdan Velicu (asistenţi).

Pandurii nu au reuşit o victorie aşteptată şi impusă de conducerea clubului pentru meciul cu Internaţional Curtea de Argeş. Gorjenii au încheiat la egalitate meciul disputat la Piteşti iar situaţia echipei rămâne în continuare dificilă, după ce Universitatea Craiova a părăsit deja zona retrogradabilă. Pandurii au fost egalii unei echipe ca şi retrogradate, urmând ca miercuri să susţină un alt meci dificil pe teren propriu cu Ceahlăul, o altă formaţie aflată în suferinţă în zona fierbinte a clasamentului.

Antrenorul pandurilor a apreciat la finalul partidei cu Internaţional că egalul e bun pentru moralul echipei sale în perspectiva meciurilor care vor urma. „Am obţinut un punct important pentru moralul jucătorilor dar şi un punct de care aveam nevoie şi în clasament. Am jucat mai slab în prima repriză, dar în a doua parte puteam câştiga, chiar dacă jucătorii de la Internaţional au ratat un penalti”, a explicat tehnicianul.

Fără patru jucători de bază în lot, Martinovic, Raskovic, Stromajer şi Hidişan, aceştia fiind lăsaţi la echipa a doua pentru evoluţii slabe în jocurile precedente, Pandurii a început jocul cu un singur atacant pe teren. Kamara nu a avut nici o reuşită, doar o fază de poartă putând fi trecută în dreptul său în prima parte a meciului în care Pandurii n-au contat în atac dar au reuşit să se apere foarte bine. Stanca a fost practic artizanul acestui rezultat el făcându-se remarcat deseori pe parcursul primei reprize la şuturile celor de la Internaţional, Răduţ, Apostu şi Lazăr având execuţii destul de bune dar nefinalizate cu gol. Cu un singur atacant pe teren, Ciobotariu a încercat să conserve egalul de pe tabelă, ceea ce a şi reuşit. Pe final de repriză Grecu a reuşit o incursiune în viteză pe partea stângă dar Vranjes nu a reuşit să trimită balonul în poarta lui Popa de la doar trei-patru metri.

Pandurii au fost pragmatici în prima parte a jocului dar în repriza a doua au avut mai multe ocazii de poartă, cele mai periculoase faze fiind însă loviturile libere executate de Păcurar, mijlocaşul fiind trimis pe teren în a doua parte a reprizei secunde. După ce Internaţional a ratat un penalti executat de Răduţ dictat la o ţinere de tricou a lui Murgan, Ciobotariu a decis să întărească atacul şi i-a trimis pe teren pe Tilincă şi Păcurar. Penaltiul apărat de Stanca a dat şi un moral bun echipei care a ieşit mai curajos la atac, Cardoso ratând deschiderea scorului cu un şut puternic de la distanţă respins de Popa. Şi portarul gorjenilor s-a evidenţiat la şuturile lui Răduţ şi Apostu, Stanca continuând până la final să fie îngerul păzitor al acestui rezultat de egalitate care mai ajută echipa să respire aducând încă un punct pentru Pandurii. Gorjenii au încheiat meciul cu doar zece jucători pe teren după ce Grecu a văzut al doilea cartonaş galben în acest meci, în minutul 80, şi a fost eliminat. Intrarea lui Tremonti a mai pus în pericol poarta adversă pe final de meci dar fără nici o reuşită care să poată aduce cele trei puncte.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: