Stănculete şi Călinoiu oferă trei mese cu 5,5 lei pe zi

Unde? La Spitalul Judeţean din Târgu Jiu, unde şeful judeţului impune tăieri de costuri acolo unde chiar nu se mai poate. Dacă în anii trecuţi spitalul aloca zilnic în jur de 9 lei pentru hrana fiecărui pacient, anul acesta vrea să găsească un furnizor privat care să încropească trei mese cu doar 5,5 lei.

Bolnavii din Spitalul Judeţean Târgu Jiu pot să mănânce cam de un euro şi ceva pe zi. Mai mult nu se poate, pentru că atât este alocat de către stat. Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean, spune că licitaţia privind acordarea de hrană bolnavilor internaţi va fi reluată, iar firma care va câştiga licitaţia trebuie să se încadreze în 5,5 lei/bolnav, mai puţin decât este acum.

Rezolvarea, pasată managerului privat

Vasile Stănculete spune că întotdeauna au fost probleme cu sumele alocate pentru că sunt insuficiente. „Serviciul de hrană urmează să fie afişat din nou pe SEAP. Probleme au fost întotdeauna la serviciul de hrană la spital din cauza banilor puţini alocaţi pentru hrană. Noua firmă care va câştiga licitaţia pentru hrană ar trebui să se încadreze în 5,5 lei/zi. E cam greu, dar după câte dăduse Ministerul Sănătăţii ultima dată se ajunsese la 7-9 lei/bolnav. Acum costul este de 6,2 lei, dar firma care ar trebui să vină va trebui să vină cu 15% mai puţin”, spune managerul spitalului Judeţean Gorj, Vasile Stănculete.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, spune că firma care va câştiga licitaţia pentru management privat la spital va soluţiona şi această problemă. „De la achiziţia ce va avea loc pentru serviciul de manager, tot ceea ce se derulează în spital se va face la propunerea celor ce vor câştiga această licitaţie”, spune Călinoiu.

Acum, firma care livrează hrana pentru spital trebuie să se încadreze într-un cost de 6,2 lei, dar societatea care va câştiga licitaţia trebuie să aibă un preţ cu 15% mai mic.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: