Standardele şpăgii de Crăciun la şcoală

Fapte grave semnalate la o şcoală din Capitală, unde o profesoară îi ceartă pe părinţi că nu s-au mobilizat suficient pentru a strânge bani pentru cadourile de Crăciun. La câteva ore de la incident, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că situaţia de la Şcoala nr. 10 va fi analizată luni, într-o şedinţă.

Din  înregistrare rezultă că banii erau folosiţi pentru a cumpăra cadouri pentru tot personalul şcolii, de la director la femeia de serviciu. "Astea-s cadourile voastre? Atât vă reprezintă? Nu sunteţi cartofi, nu sunteţi oi, să vă învăţ!", se aude vocea unei profesoare la şedinţa cu părinţii.

"La Şcoala 11, ei dau 100 de euro, de Crăciun. Eu v-am întrebat: 'V-aţi organizat?'! Este în politica balcanică, românească, de Sărbători să se ofere. Mi s-a spus ca aveţi un buget de 50 de lei la 4 oameni. Cui daţi aceste cadouri? Mi s-a spus: trei profesori şi un director. Cealaltă directoare are bube? Şi copiii nu salută doctorul, şi femeile de serviciu?", se răsteşte profesoara.

Înregistrarea arată cum un părinte  spune că mai mult de 200 de lei nu pot da, dar profesoara îi răspunde: „Foarte bine, astea vă reprezintă". Atunci când una dintre mame o întreabă pe profesoară: "Ce, preferaţi sa iau porc, ca să fie mulţumit fiecare bodyguard?", aceasta îi răspunde că de banii pentru paznici se cumpără câte o sticlă de băutură. O altă mamă se întreabă de ce trebuie cadouri şi pentru  bibliotecară şi pentru It-ist. Răspunsul nu se lasă aşteptat:  "Pentru că este în comunitate, doamnă!".

Mai mult, dascălul le aduce injurii şi copiilor: "Copiii voştri însă or să fie nişte copii săraci în suflet! Pentru că le-am spus cât de important este să ofere. Păi asta se întoarce la mine. Este bunătate, de suflet!", se aude în video.

Profesoara le dă de înţeles că, dacă nu pot să facă daruri de Crăciun, atunci să se pregătească de Paşte: "Următoarea mişcare este de Paşte. Vă gândiţi până de Paşte dacă doriţi să vă aliniaţi unui sistem românesc, balcanic, de stat. Şi eu am dat, copilul meu a costat 5 milioane, profesoara de dans a costat 5 milioane. Asta înseamnă şcoala de centru".

Atunci când  în clasă apare în soţul profesoarei, aceasta îi spune revoltată: "Mariane, nici când aveam clasă de ţigani nu aveam aşa cadouri!". Mai mult, soţul profesoarei îi spune cu nonşalanţă unui părinte:"În momentul în care ţi-ai însuşit participarea într-o şcoală de fiţe, ai cumpărat tot pachetul de acolo, mai mult sau mai puţin oficial. Însuşiţi-vă standardele de aicea, legate de tot ce înseamnă, de la intrare în şcoală, sărbători şi toate celelalte. Deci aici, în scoala asta şi în şcolile de fiţe, aşa se pune problema".

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: