Stângă a pierdut ambele jocuri amicale de la Minsk

Cei cinci jucători de la Energia Pandurii, convocaţi la echipa Naţională pentru meciurile amicale cu Belarus vor reveni de azi la pregătire la Târgu Jiu. Marius Novanc, Dan Savenco, Gabriel Florea, Ionuţ Ciobanu şi Bogdan Criciotoiu s-au pregătit timp de o săptămână la Izvorani sub comanda lui Vasile Stângă, sâmbătă şi duminică evoluând în cele două meciuri amicale de la Minsk, ambele fiind pierdute de Naţionala antrenată de Vasile Stângă.

Naţionala de handbal masculin a României a fost învinsă în acest week-end în  ambele meciuri amicale, disputate în deplasare, cu Belarus. Sâmbătă, handbaliştii antrenaţi de Vasile Stângă şi Nicolae Munteanu au cedat cu scorul 33-34, iar duminică au fost, de asemenea, învinşi, cu 29-31.

Stângă a convocat o echipă neomogenă

Amicalele din Belarus au reprezentat două jocuri de pregătire care vor ajuta pe viitor echipa naţională chiar dacă acestea au fost pierdute. Formula de lot deplasată la Minsk nu a fost cea mai bună pentru că s-a apelat la mulţi jucători tineri, unii dintre ei debutanţi la naţională, din acest motiv echipa nefiind nici omogenă. Nu este cazul lui Novanc şi Savenco, obişnuiţi deja cu Naţionala dar Criciotoiu a fost până acum doar la tineret, Ciobanu şi Florea fiind convocaţi şi ei doar anul acesta. În plus Naţionala Belaruslui s-a dovedit a avea şi un plus de experienţă peste echipa antrenată de Vasile Stângă după cum a remarcat Valentin Ghionea care aşteaptă acum Trofeul Carpaţi pentru a-şi lua revanşa.

Antrenorii au decis să convoace pentru aceste două teste, dar şi pentru meciurile de la Trofeul Carpaţi, de la Oradea, de luna viitoare, mai mulţi jucători de perspectivă, înaintea participării la CM din Suedia (ianuarie 2011).

Vrea să se bazeze pe jucătorii tineri

Handbaliştii antrenaţi de Vasile Stângă s-au antrenat o săptămână la Izvorani de unde au plecat la Minsk. Naţionala lui Stângă a susţinut în Belarus două meciuri amicale contra reprezentativei similare a ţării gazdă. Selecţionerul a renunţat pentru aceste două jocuri la handbaliştii celor de la HCM Constanţa care sunt ocupaţi cu pregătirea debutului din Liga Campionilor contra Croatiei Zagreb. În aceste condiţii Stângă a chemat la prima reprezentativă jucători ce nu au mai jucat sub tricolor până acum pentru a le verifica potenţialul. Printre cei selecţionaţi s-au numărat şi cinci jucători ai echipei Energia Pandurii,  Stângă precizând că vrea cu această ocazie să facă o selecţie cât mai bună pentru Campionatul Mondial din Suedia 2011.  „Despre jucătorii convocaţi pot spune că se regăsesc 7 jucători ce provin de la Centul Olimpic de la Sighişoara, deci roadele acestui centru se văd, de asemenea sunt jucători convocaţi în premieră precum Dinescu, cărora dorim să le verificăm potenţialul. Sper ca aceste două meciuri să fi fost utile în special pentru noi ca antrenori, să vedem cum se mişcă echipa în această componenţă inedită. Se poate spune că reprezintă o oportunitate bună să vedem de ce soluţii dispunem în vederea CM de la începutul anului viitor”, a spus antrenorul Energiei şi al echipei naţionale.

Următoarea convocare a reprezentativei va avea loc în 18 octombrie, la Oradea, unde este programat şi Trofeul Carpaţi (21-23 octombrie), cu echipele Tunisiei, Belarus şi Macedoniei.

Vizualizări: 77

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: