Stângă: „Acum se vede dacă avem valoare de cupe europene”

Handbaliştii de la Energia primesc mâine vizita celor de la HCM Constanţa în cel mai dificil meci al turului de sezon. Gorjenii vor să treacă de una dintre cele mai titrate echipe ale momentului. Angrenaţi în Liga Campionilor, constănţenii au avut un program infernal în ultimele săptămâni când au jucat cu Montpelier reuşind să se impună acasă. HCM a sosit de ieri la Târgu Jiu pentru a pregăti jocul cu Energia, Vasile Stângă şi echipa sa fiind în acest an un adversar de temut pentru o echipă de cupe europene.

HCM e pe val după ce a trecut de Montpelier dar antrenorul Vasile Stângă crede că a fost doar un accident la Constanţa. Tehnicianul spune că francezii sunt o echipă redutabilă dar au venit în  România în vacanţă, n-au luat jocul în serios. „Eu nu am fost de părere că trebuie subestimaţi pentru că am văzut meciul celor de la Montpelier la Valadolid şi au bătut acolo în deplasare. I-a trezit Constanţa şi a fost bine. Dar nimeni nu contestă victoria Constanţei, să revină de la diferenţa aceea mare de opt goluri şi să şi bată, e un merit al lor”, a apreciat ieri Stângă despre jocul celor de la HCM cu Montpellier.

Nu e un meci special pentru Stângă

Pentru fostul antrenor al HCM-ului, de mai mult timp meciurile cu Constanţa nu mai sunt deloc speciale. „Am mai jucat şi anul trecut contra lor. Nu e special, de ce să fie? Sigur că i-am antrenat şi îi cunosc şi unii dintre băieţi sunt şi de caracter. Sunt băieţi cu care am avut relaţii de muncă bune”, a explicat Stângă relaţia sa cu echipa vizitatoare la care a fost antrenor cu doi ani în urmă.

Constanţa este echipa cu cel mai mare buget din ligă ;i are an de an obiective de performanţă, anul acesta jucând în Liga Campionilor. Cu toate acestea, Stângă ar paria pe Energia. „Dar dacă ar fi să pariez, aş miza pe Pandurii Târgu Jiu. Eu cred că avem şanse 51% pentru că e greu. Egalul e greu în handbal dar se mai întâmplă şi minuni”.

Decişi să-şi arate valoarea

Pentru meciul cu HCM Stângă are toată echipa validă,  după ce au  intrat şi Popescu şi Mazilu în lot. Antrenorul a precizat că pe Mazilu nu va conta, mai ales în apărare acesta fiind cam la 60 % din capacitate. „A făcut o injecţie minune şi spune că se simte bine, nu-l mai doare nimic”. a explicat Stângă revenirea interului său. Tehnicianul crede că meciul de mâine va fi mai ales un duel fizic la care săeră ca echipa sa să reziste 60 de minute: „În principal va fi un duel fizic şi sper ca arbitri care vor fi să sancţioneze intrările dure. Va fi un meci dur, pentru că la Constanţa se vede un pic de agresivitate în apărare. Se apără agresiv acolo toată echipa. Şi pentru arbitrii e greu să elimine un jucător acolo. Dar ei joacă toţi tare acolo la Constanţa. Eu sper să fim mai agresivi decât ei şi mai motivaţi. Nu avem nimic de pierdut. E un meci la care putem demonstra că suntem mai buni ca ei dacă întreadevăr suntem. Trebuie să ne aratăm valaorea, acum se vede dacă avem valoare de cupe europene”. „Nu trebuie o minune să baţi Constanţa. Trebuie doar să jucăm aşa cum am jucat ultimele meciuri de acasă, cu inima, cu spectatorii lângă noi, şi să fim foarte concentraţi la aruncările la poartă”, a încheiat Vasile Stângă.

Vizualizări: 65

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: