Stângă: „Am adus doar jucători câştigători!”

Antrenorul Energiei Pandurii Vasile Stângă a semnat cu echipa din Târgu Jiu pentru încă un an. Selecţionerul naţionalei României spune că a revenit la Târgu Jiu pentru că avea de dus la final munca începută aici şi trebuia să meargă cu echipa în Cupa EHF. Obiectivul antrenorului va fi clasarea pe unul din primele trei locuri dar Stângă nu ascunde faptul că vrea să se bată la titlu. În acest scop tehnicianul a completat lotul cu jucători de valoare, componenţi ai echipei naţionale, precum Novanc, Ciobanu şi Savenco.

Reporter: Ce v-a determinat să mai rămâneţi încă un an la Târgu Jiu?

Vasile Stângă: Am ales să rămân aici pentru că era o muncă neterminată. Ne-am calificat în cupele europene, s-a format un colectiv bun aici, iar cu jucătorii aduşi acum sperăm să facem o performanţă mai bună decât cea din campionatul trecut.

Rep: Care este obiectivul pe care conducerea l-a stabilit pentru dumneavoastră în noul sezon?

V.S.: Pentru contractul pe care-l voi semna obiectivul este clasarea pe unul dintre locurile 1-3. Dar eu sper la locurile 1-2 să ne batem dar îmi doresc să fim campioni însă am spus aşa 1-2. Vor fi şi clauze speciale în contracte pentru prime pentru locul 1, prime pentru locul 2. Şi vor fi prime destul de substanţiale. Obiectivul nostru în Cupa EHF este să ajungem cât mai sus, dar această cupă este cea mai puternică după Champions League. Aici vor ajunge echipele care nu se califică în Champions League, deci va fi o competiţie destul de puternică.

Rep.: Până acum sunteţi mulţumit de achiziţiile care s-au făcut?

V.S.: Sunt mulţumit de achiziţii pentru că am adus doar jucători câştigători, Mie acest gen de jucători îmi plac, în Spania se numesc „ganadores”, care vor cel mai sus, care vor să fie pe locul 1. Din iarnă, dacă mai sunt bani, poate mai aducem unu-doi jucători de valoare. Dar asta la rectificarea bugetului.

Rep.: Aţi dorit să transferaţi doar jucători români după ce anul trecut s-a ales varianta străinilor?

V.S.: Am tot interesul să am jucători români la echipă, jucători de echipă naţională. Nu am nimic cu jucătorii străini şi chiar m-am luptat cu federaţia să nu limiteze numărul jucătorilor străini. Dar acum am putut aduce români pentru că Târgu Jiul şi-a câştigat credibilitate în ultimul am prin seriozitatea în plata salariilor dar şi prin performanţa făcută. Cred că şi jucătorii pe care i-am avut până acum vor creşte în valoare. Având lângă ei jucători de valoare cu siguranţă că vor creşte.

Rep.: Care credeţi că sunt echipele cu care vă veţi bate la titlu?

V.S.: Constanţa, Reşiţa şi Energia vor fi echipele care în campionatul viitor se vor bate la titlu. Bacăul a rămas mai slabă prin plecarea lui Sandu Iacob chiar dacă au venit, din câte ştiu eu, Manea şi Dinescu. Steaua s-a dus la fund ca şi Dinamo. Suceava va fi tot pe acolo după ce şi-a păstrat cam aceeaşi echipă ca anul trecut.

Vizualizări: 2,267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: