Stângă: „Nu suntem încă la formă fizică optimă”

Vasile Stângă nu a fost dezamăgit de faptul că echipa sa nu a strălucit la turneul desfăşurat în acest week-end la Târgu Jiu. Energia a ocupat locul trei în clasamentul turneului de şase echipe, duelându-se printre altele cu UCM Reşiţa şi Steaua, două dintre echipele de tradiţie din prima ligă. Oboseala de la turneul din Serbia pare să fi fost motivul evoluţiei puţin sub aşteptări a jucătorilor săi care au făcut un joc bun cu UCM Reşiţa dar au pierdut în faţa pretendentei la titlu.

Chiar dacă nu a rupt gura târgului la turneul de la Târgu Jiu cei de la Energia Pandurii au reuşit două victorii care au mai spălat puţin din dezamăgirea suporterilor care veniseră să vadă noua echipă a lui Stângă ce obţinuse rezultate bune în primul turneu de verificare.

Oboseala din Serbia a dus la primul eşec

Stângă aprecia după finale că a fost un turneu foarte bun, în special pentru antrenorii care şi-au adus aici echipele, pentru că la meciurile acestea au putut să-şi dea seama dacă mai au de muncă. Tehnicianul şi-a reproşat faptul că echipa era puţin obosită din cauza meciurilor din Serbia, echipa revenind la Târgu Jiu cu o zi înaintea turneului Cupa Energia: „Poate mă gândesc că am greşit că am făcut turneul din Serbia cu o zi înainte de turneul de la Târgu Jiu, s-a acumulat foarte mare oboseală mai ales la jucătorii masivi ai echipei, dar asta nu scuză eşecul din primul meci cu Baia Mare în care parcă au fost lipsiţi de tot de vlagă”. Că antrenorul a avut dreptate s-a dovedit în finala mică, când aceiaşi echipă Energia a învins pe Minaur la scor. „S-a văzut apoi că un meci nu seamănă cu altul şi ce diferenţă a fost între meciul din finala mică şi primul cu Baia Mare”. Deşi au pierdut meciul cu UCM Reşiţa, Stângă consideră că a fost un joc bun: „Meciul cu Reşiţa a fost unul bun, de bătaie, păcat că nu am reuşit şi le-am spus şi campionatul trecut să ne axăm pe acea concentrare. Meciul s-a pierdut în trei patru minute pe ratările noastre, am ratat foarte mult şi Reşiţa a venit şi ne-a dat gol”.

Energia nu e în formă maximă

Antrenorul Energiei consideră că echipa nu este pregătită 100% pentru debutul noului sezon: „Sunt bucuros că au fost meciurile astea de pregătire, echipa încă nu e la forma maximă şi asta e bine, mai avem două săptămâni de lucru şi sper ca la începerea campionatului să fim cu motoarele în plin şi să tratăm campionatul foarte serios”. Antrenorul apreciază că problemele au apărut la acest turneu în apărare, mai ales din cauza oboselii acumulate, jucătorii având nevoie de mai mult timp de refacere. „Nu s-a văzut putere, nu s-a văzut ieşire peste adversar. Faţă de cum am jucat în ultimul meci la Novi Sad acum s-a văzut o lipsă de putere. Oboseala nu scuză însă meciul cu Baia Mare. Trebuie să lucrăm în relaţiile de atac, de joc, să lărgim puţin jocul de atac. Am încercat cu Reşiţa să finalizăm numai pe centru, parcă i-am căutat pe cei mai înalţi jucători din Reşiţa, deci mai avem de muncit”, a încheiat Stângă analiza jocului echipei sale.

Stângă apreciază că forma fizică a jucătorilor săi nu este încă optimă şi apreciază că echipa s-a prezentat doar la 60 % din capacitate: „Suntem cam la 60 % din capacitate. Nu suntem încă la formă fizică optimă pentru că nici nu am avut meciuri foarte multe”. Energia a jucat trei partide amicale în Serbia şi patru la turneul de la Târgu Jiu, urmând să mai joace alte trei partide în week-end la Odorhei unde vor participa Bucovina Suceava, CSM Satu Mare, Energia Pandurii şi HC Odorhei.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: