Stăpânii banului public

Procurorii anticorupţie vor mai avea cu siguranţă de lucru mulţi ani de aici încolo, asta pentru că unii administratori ai banului public se cred de fapt stăpâni peste bugete. Sunt politicieni care probabil că nici nu au reprezentarea faptului că anumite lucruri sunt ilegale, câtă vreme dau interviuri în care povestesc ce fac.
Este cazul recent al lui Dian Popescu, senator şi preşedinte ALDE în Gorj. Acesta susţine într-un interviu că este mulţumit de negocierea pe care a făcut-o cu Florin Cârciumaru, primar la Târgu Jiu şi preşedinte al PSD Gorj. Dincolo de negocierea politică propriu-zisă, au fost şi aspecte care implică banul public. Dian Popescu susţine că prin negocierea purtată cu Florin Cârciumaru s-a ajuns la angajarea lui Matei Nădrag consilier al primarului. Şi mai spune senatorul că a mai obţinut câteva funcţii de conducere în primărie, ca să renunţe la funcţia de viceprimar care i se cuvenea ALDE. Cu alte cuvinte, Cârciumaru şi-a asigurat susţinerea politică a ALDE, negociind funcţii plătite din bani publici.
Din păcate, asta se întâmplă de foarte mulţi ani în foarte multe instituţii care au ajuns acum să fie ticsite de salariaţi care nu au obiectul muncii. Sunt oameni care parazitează instituţiile chiar şi de pe vremea lui Mischie şi nu i-a mai dat nimeni afară. Aşa e la stat, e greu până prinzi un loc, apoi toată viaţa nu-ţi rămâne decât să te plângi că ai salariul mic, chit că nu e mic deloc şi că nici nu e meritat.
Cam asta se alege de voturile românilor, indiferent cu cine au votat. Un lung şir de negocieri, de aranjamente, de contracte, de angajări, cele mai multe de care nici nu se află. Bătălia pe un post de consilier nu este pentru a face ceva în interesul public, ci pentru a avea ce negocia, totul pe cheltuiala noastră, a tuturor.

Vizualizări: 332

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: