Staţiunea Săcelu, asaltată de turişti

Staţiunea Săcelu este la mare căutare în această perioadă. Fie că vin să-şi trateze diferite afecţiuni de care suferă sau pur şi simplu să se recreeze şi să se răcorească, turiştii au luat cu asalt staţiunea, în special în week-end. În această perioadă este greu de găsit cazare la pensiuni, cu puţin noroc turiştii pot sta la particulari. La Săcelu este cazată o echipa de boxeuri şi astăzi sunt aşteptaţi mai mulţi motociclişti. Cazarea pentru o singură persoane este de aproximativ 55 de lei plus masă.

Staţiunea Săcelu este luată cu asalt în această perioadă de gorjeni şi nu numai. În timpul săptămânii sunt câteva sute de turişti care fac tratament, însă în week-end numărul acestora este mult mai mare, iar plaja este neîncăpătoare. Singurele problemele ale staţiunii le constituie lipsa locurilor de parcare şi cazarea. În week-end toate pensiunile sunt ocupate, iar cei care vin la Săcelu şi vor să rămână pentru câteva zile trebuie să fie găzduiţi la particulari. „Noi avem toate locurile ocupate la Baza de tratament, dar şi la restul pensiunilor din Săcelu cu care în primăvară am încheiat protocoale de colaborare. Toţi turiştii care vin la noi pentru tratament, în special mineri şi energeticieni, sunt cazaţi la aceste pensiuni. Cei care vor să vină la Săcelu îşi pot găsi cazare la particulari. Locurile de cazane sunt o mare problemă aici şi ar trebui atraşi investitori care să facă pensiuni. În week-end este nebunie la Săcelu, sute de turişti, vin aici, la plajă sau la tratament. Am avut şi o mie de oameni pe plajă. Şi locurile de parcare sunt foarte puţine”, spune Nicolae Rotaru, directorul Bazei de Tratament.

Vin să-şi trateze reumatismul

Pentru majoritatea turiştilor care vin la Săcelu a devenit obişnuinţă să vină aici să se trateze. Aceştia susţin că băile de la Săcelu le-au vindecat afecţiunile reumatice. „Noi venim pe şase ani la Săcelu. Eu mă simt foarte bine după aceste băi. Soţul meu trebuia să se opereze la şold şi un medic din Bucureşti i-a sugerat să vină aici. Tratamentul pe care l-a făcut a dat rezultate şi nu a mai fost nevoie de operaţie. E bine să vină aici toţi cei care au probleme, dar cu recomandare de la medic, pentru că mulţi nu ştiu cum să facă aceste băi să le fie bine. Noi nu avem probleme reumatice acum dar venim că ne place şi ne simţim bine. La nicio staţiune din ţară nu ne-a mers atât de bine”, povesteşte o femeie.

TURIŞTI

Nu doar turiştii sau cei care au probleme de sănătate vin la Săcelu. Zeci de boxeuri sunt cazaţi şi astăzi este aşteptat un grup de motociclişti. „Avem în staţiune un grup de boxeuri care au un meci în zonă şi vin şi câteva zeci de motociclişti care stau câteva zile iar apoi pleacă pe Transalpina”, a mai declarat Nicolae Rotaru.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: