Stela Popescu şi Mihai Constantinescu, la zilele oraşului Târgu Cărbuneşti

Sfârşitul săptămânii viitoare se anunţă unul plin de voie bună şi distracţie la Târgu Cărbuneşti. În perioada 29 august-1 septembrie se va desfăşura cea de-a V-a ediţie a zilelor oraşului.

Manifestările prilejuite de zilele oraşului Târgu Cărbuneşti se vor desfăşura ca în fiecare an la Parcul Stejăret. Prima zi se anunţă una plină de cântec lăutăresc. „Zilele oraşului vor începe cu data de 29 când este o mare sărbătoare. Este hramul mănăstirii noastre din Târgu Cărbuneşti. Ca în fiecare an avem onoarea să primim cu mare drag pe Mitropolitul Olteniei. În aceeaşi zi avem festivalul naţional de muzică populară  lăutărească, cu premii, cu juriu. Am venit cu propunerea ca un premiu să poarte numele fraţilor Piţigoi. Ne aşteptăm la peste 15 tarafuri şi rapsozi, cei mai buni lăutari din zonă. În următoarele zile avem în program artişti de top de muzică populară, uşoară, de momente vesele”, a declarat Mihai Mazilu, primarul din Târgu Cărbuneşti.

Primăria Târgu Cărbuneşti a pus la bătaie suma de 200 milioane de lei vechi pentru organizarea festivităţilor. La această sumă se adaugă alte 100 de milioane lei vechi, bani proveniţi din sponsorizări. „Pe 30 august, ora 20, va avea loc spectacolul dat de Doina Gorjului, pe 31 recitalul Mariei Ciobanu, lui Giro de Luca din Italia, Mihai Constantinescu şi Ioana Nanaşi. Pe data de 1 septembrie e recitat Daggu Project din Berlin, Stela Popescu, Alexandru Jidveianu şi Dany Elias. Am împăcat toate vârstele”, a mai spus primarul Mazilu.

La aceste festivităţi, autorităţile locale din Târgu Cărbuneşti se aşteaptă să participe în jur  de 7000 de persoane. Nu vor lipsi tarabele cu mici şi bere şi parcuri de distracţii. Comercianţii prezenţi aici vor trebui să plătească anumite taxe pentru amplasamente şi utilităţi. 

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: