Ştiinţa Turceni a făcut dubla!

Campioana Ligii a IV-a Gorj, Ştiinţa Turceni, a reuşit eventul! Echipa antrenată de Viorel Cojocaru s-a impus după executarea loviturilor de departajare în finala Cupei cu Gilortul Cărbuneşti.

Ştiinţa Turceni mai are un singur hop până la un sezon perfect. Pe 19 iunie dă barajul pentru promovare în liga a III-a la Reşiţa contra celor de la Universitatea Petroşani.

Finală decisă la „loterie”

Primele două clasate în Liga a IV-a, Turceni şi Cărbuneşti, s-au duelat duminică la Baia de Fier cu trofeul Cupei pe masă. La fel ca cele două jocuri din campionat, meciul a fost unul extrem de echilibrat. Ştiinţa şi Gilortul au tras tare ca să pună mâna pe trofeu, dar realizările din teren au fost puţine. S-a ajuns în final la „loteria” loviturilor de departajare. Deşi au ratat primii prin Simcea, cei din Turceni au avut nervii mai tari în final şi s-au impus cu 4-3. De la Ştiinţa a mai ratat Călin în timp ce Gilortul a irosit penalty-urile executate de Meliţă, Ştefan şi în final, Tiron. Portarul Ştiinţei, Geică a fost astfel eroul echipei sale. Turceniul a luat astfel şi Cupa în ciuda faptului că jucătorii au petrecut cu o seară înainte la nunta unuia din componenţii de bază ai lotului, Bătrânca.

Barajul decide sezonul

Cupa şi campionatul sunt două trofee de pus în ramă, dar meciul care va decide sezonul celor de la Turceni încă nu s-a jucat. Campioana Gorjului se va duela cu campioana judeţului Hunedoara, Universitatea Petroşani pentru un loc în liga a III-a. Partida e programată pentru 19 iunie şi se va juca la Reşiţa.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: