Ştiinţa Turceni – Petrolul Bustuchin, ultimul derby al sezonului

Etapa a 27-a a Ligii a IV-a din judeţul Gorj programează un ultim derby al acestui sezon, practic un meci care decide cine mai păstrează şanse teoretice la titlu. Ocupantele locurilor doi şi trei, Ştiinţa Turceni şi Petrolul Bustuchin, se vor întâlni sâmbătă la Turceni.

Echipele din Turceni şi Bustuchin, aflate în acest moment pe podium, după Gilortul Cărbuneşti, sunt echipele care mai sunt încă în lupta pentru titlu, cu trei etape înainte de finalul sezonului. Cele două formaţii se vor întâlni sâmbătă la Turceni în ultimul derby al acestui sezon, teoretic cele două având şanse la titlu, dar numai dacă Gilortul se va mai împiedica la vreunul din cele trei meciuri care vor urma după cel din etapa a 27-a. Ştiinţa Turceni ocupă acum locul doi cu 61 de puncte, iar Petrolul este pe locul trei cu 60 de puncte, la trei puncte de liderul Gilortul.

În etapa a 27-a, Gilortul Cărbuneşti este favorită la Mătăsari, în meciul cu Minerul, programat tot sâmbătă, 18 mai, aşa că este greu de crezut că va exista vreo schimbare de lider în această etapă.  Echipa din Cărbuneşti pleacă cu prima șansă, dar meciul nu va fi ușor, deși adversarul din această etapă nu mai are o carte de vizită impresionantă. Formația din Mătăsari ocupă antepenultima poziție din clasament cu numai 12 puncte, 3 dintre ele obținute la masa verde.

Cei de la Gilortul au de apărat şi postura de lider, dar şi invincibilitatea din acest retur, aşa că e aproape imposibil să piardă cu toate că au unele probleme de lot: „În aventura de la Mătăsari, băieții noștri vor juca la victorie, pentru menținerea invincibilității în retur și pentru păstrarea fotoliului de lider. Forța majoră îl obligă pe Tavi Iordache să apeleze din nou la experimente în formula de start, însă valoarea și experiența jucătorilor noștri nu poate da prea multe șanse gazdelor. Așteptăm să vedem un joc deschis, spectaculos și cu multe reușite din partea favoriților noștri”.

Partida dintre Minerul Mătăsari și Gilortul Cărbuneşti va fi arbitrată de o brigadă formată din Andreea-Violeta Vlădulescu, la centru, Andrei Novac și Sandokan Ionel Gică Albulescu - asistenți, iar observator delegat din partea AJF Gorj este Vasile Buzner.

În conjunctura actuală a clasamentului şi a patra clasată mai are matematic şanse la titlu, Vulturii Fărcăşeşti fiind la patru puncte de prima clasată, dar în cazul lor necunoscutele sunt mult mai multe decât la derbyul de sâmbătă de la Turceni.

Galerie foto


Vizualizări: 940

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: