Știri despre antichrist

Mâine (azi, la voi) ar putea fi o zi din aia. O zi din aia ca în alea în care ieșea iar Iliescu președinte, doar că mai nasoală. Să iasă Iliescu, na, ne afectează doar pe noi. Ne-o merităm, cumva. Ne pune PSD-ul bocancul pe jugulară și gata. Murim și gata. Ne batem joc de copiii noștri și gata.

Dar, dacă la ora la care citiți aceste rânduri, Trump este noul președinte al Americii, apăi să știți că aia e chiar nasol. Să știți că toată planeta ar trebui să simtă angoasa aia pe care o simțeam noi după ce ieșea Iliescu. Și să știți că nu e nici măcar răul ăla benign (el personal) care a fost Iliescu. Trump e un rău mult mai complex și mai nociv. Și nu pentru că e prieten cu Putin, nici pentru că e rasist, nici pentru că e violator. Ci pentru că e genul de complexat extrem de ofticos și extrem de răzbunător.

În timpul unui Miss Univers, concurs pe care îl patrona, Trump a invitat-o pe una dintre fete pe scene și a făcut glume proaste pe seama ei, o tiradă, pentru că aceasta i-ar fi vorbit urât în privat, cu o zi înainte. Probabil îl refuzase. Omul nu s-a răzbunat tot în particular, ci în fața a 100.000 de spectatori și-a câtorva zeci de milioane de telespectatori. Așa a considerat el că e chit.

Cine face așa ceva? Și ce țară, ce lume, ce planetă, dă unui om ca ăsta acces la butonul roșu? Mi-am amintit de o glumă din timpul campaniei republicane. Cruz (un bigot sinistru) se bătea cu Trump. Și gluma era: deși e sigur că amândoi vor folosi arma atomică, măcar știm că Cruz o va folosi împotriva ALTEI țări. Trump e în stare să dea cu o bombă atomică în New Jersey doar pentru că un om scrie ceva nașpa pe Twitter despre el. E o exagerare, știu. Sau nu e?

Trump președintele Americii ar fi anticristul. Hillary ar fi așa, un diavol normal.

Vizualizări: 386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: