Ştiri pe scurt

Acţiune umanitară a poliţiei locale

Angajaţii Poliţiei Locale din Târgu Jiu au mers într-un canton CFR la o familie cu trei copii care trăiesc din mai nimic. Familia a primit din partea Poliţiei Locale mâncare, haine şi jucării pentru cei mici, urmând ca Primăria Târgu Jiu să le aducă lemne în zilele ce urmează a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Albert Zorzon. Cu un venit lunar de doar 400 de lei, cei doi soţi încearcă cum pot să  să-şi crească copiii. Pentru a se descurca, bărbatul mai munceşte cu ziua, dar asta mai mult vara. (M.M.)

Îngheaţă apa în robinete

Gerul i-a lăsat fără apă la robinete pe târgujieni, mai ales pe cei care stau la etajele superioare, unde abia ajunge câte un fir de apă. Primăria a reuşit activarea surselor de adâncime şi a pompelor de rezervă de la captarea Iezureni. Probleme sunt în nordul municipiului Tg Jiu şi în zona capetelor de reţea de la Paralela 45 şi Debarcader. Conducerea Aparegio dă vina pe temperaturile scăzute. Locuitorii din zonele cu probleme spun că nu pot face nici baie, din cauza presiunii scăzute. Oamenii se tem că temperaturile ce se menţin scăzute în zilele următoare i-ar putea lăsa definitiv fără apă şi i-ar obliga să coboare la pompele din cartiere, ca sa se aprovizioneze. (M.M.)

Patroni amendaţi

Zeci de patroni au fost amendaţi săptămâna aceasta de comisarii Inspectoratului Teritorial de Muncă, pentru că şi-au lăsat angajaţii să muncească în condiţii vitrege. Angajatorii sunt acuzaţi că nu au oferit muncitorilor condiţii de microclimat, aceştia lucrând la temperaturi de până la -15 grade. Deşi în perioadele cu temperaturi extrem de scăzute, angajatorii sunt obligaţi de lege să ofere muncitorilor ceai cald, pauze pentru refacere si echipamente, mulţi şi-au lăsat angajaţii sa tremure in frig. 12 angajatori au primit amenzi, iar alte câteva zeci de patroni s-au ales cu avertismente. Acţiunile de control vor continua. (M.M.)

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: