Stoican dă vina pe terenul de joc pentru eşecul cu Universitatea Cluj

Antrenorul Flavius Stoican dă vina pe terenul de la Târgu Jiu pentru eşecul echipei sale din primul meci oficial din campionat. ACS Viitorul Târgu Jiu a pierdut joi seară meciul cu Universitatea Cluj, scor 2-1 pentru oaspeţi, iar antrenorul a acuzat starea proastă a terenului.

Deşi meciul cu U Cluj s-a jucat pe acelaşi teren pe care ACS Viitorul a jucat şi în Cupa României cu Gaz Metan Mediaş, antrenorul Flavius Stoican dă vina pentru eşecul echipei sale pe terenul prost de la Târgu Jiu. Pe acelaşi teren ACS Viitorul s-a impus în meciul cu medieşanii, în condiţiile în care atunci a şi plouat înaintea jocului, dar nu a putut câştiga meciul cu clujenii.

Stoican a spus după meci că terenul foarte prost a dezavantajat jocul de posie al echipei sale: “Îmi doresc ca terenul să arate mai bine, avem un joc de posesie, dacă e un teren prost, ne dăunează. Noi nu jucăm cu minge lungă, pasăm, jucăm şi cu portarul. Am nevoie de un teren tăvălugit”. Remarca contrazice conducerea clubului său care apreciază că la Târgu Jiu este cel mai bun gazon, şi că acesta a rezistat bine la meciul din cupă. „La meciurile de acasă ne ajută terenul de joc să practicăm jocul nostru frumos de pase dar vremea e capricioasă şi nu ştim ce terenuri o să găsim în ţară. Pe noi gazonul de la Târgu Jiu ne-a ajutat şi la meciul cu Gaz Metan Mediaş pentru că, chiar dacă a plouat atunci, gazonul s-a prezentat în condiţii foarte, foarte bune. Din toate meciurile care s-au jucat în cupă, gazonul de la Târgu Jiu şi de la Dinamo s-au prezentat cel mai bine”, a spus directorul sportiv Radu Marghidan după meciul din Cupa României.

Terenul de la Târgu Jiu nu a fost folosit decât de ACS Viitorul Târgu Jiu în acest an, la meciul din Cupa României, cei de la Pandurii nefiind lăsaţi să intre pe teren nici măcar pentru un joc amical, remarca lui Stoican legată de teren fiind greu de înţeles. Mai ales că echipa sa nu contribuie cu nimic la îngrijirea terenului, cei de la Pandurii punând în continuare la dispoziţia primăriei utilajele de întreţinere a gazonului achiziţionate de club.  

Vizualizări: 712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: