Ştrandul din Rovinari, modernizat de un italian

Rovinărenii vor avea un loc modern unde să se răcorească în această vară. Ştrandul din Rovinari va fi modernizat de o societate administrată de un italian. Circa 200 de mii de euro pune la bătaie investitorul privat pentru modernizarea complexului de agrement. Lucrările au fost demarate de circa o săptămână.

Ştrandul din Rovinari a fost preluat de la primărie de o societate privată în urma unei licitaţii care s-a desfăşurat în cursul anului 2017. Investitorul va avea drept de superficie asupra ştrandului timp de 49 de ani, spune primarul oraşului Rovinari, Robert Filip. „Este dat în superficie cu condiţia să facă modernizarea bazinului şi a incintei din interior. Un domn italian este asociat la firma care va moderniza ştrandul. Va face un alt sistem de filtrare al apei şi schimbă tot ce este acolo. Scoate nisipul, va face alte zone de agrement pe lângă, o să facă şi un mic restaurant înăuntru. Noi sperăm să termine lucrările repede, astfel încât să fie pus în funcţiune la vară”, a declarat primarul din Rovinari.

Ştrandul nu a fost deschis în sezonul estival 2017 pentru că procedurile de atribuire a contractului s-au finalizat târziu. Primăria nu putea să îl mai administreze, spun autorităţile. „Unul dintre motive este că firma noastră era autorizată să aibă servicii de apă, canal, salubritate. Nu prea era în regulă nici din punct de vedere legal ca o firmă care are un astfel de obiect de activitate să administreze ştrandul. Nici nu a fost administrat în regulă din punct de vedere economic. Nu au ieşit pe pierdere, dar nu aveau justificare. Era o obligaţie în plus şi nici nu aveam capitalul necesar ca să investim noi în el, ne trebuia o sumă foarte mare ca să o investim. Se pierdea calitatea apei pentru că filtrele erau cum erau şi nu se păstra apa curată. Nu am avut un argument sănătos ca să ţinem ştrandul”, a explicat primarul Robert Filip.

Vizualizări: 1,979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: