Ştrandul Municipal, închis pentru că apa este prea scumpă

Ştrandul din cadrul Complexului Sportiv Municipal nu a fost deloc deschis anul acesta, iar motivele sunt cât se poate de puţin credibile. Aflat în vacanţă în Franţa, administratorul clubului Pandurii, Mihai Prunariu, spune că nu are banii necesari pentru a renova ştrandul şi nici pentru a plăti apa cu care să umple bazinul.

Ştrandul din Stadion cum e cunoscut de toţi târgujienii, locul unde an de an veneau la plajă în week-end dar şi în timpul săptămânii, unde copiii făceau cursuri de înot şi învăţau să înoate, este anul acesta închis. Este vorba chiar de un bazin de dimensiuni olimpice în care pe timpuri se organizau şi concursuri de înot. Din păcate pentru gorjeni, criza a lovit şi clubul Pandurii care are în proprietate acest ştrand, apa fiind prea scumpă pentru a ajunge în bazin.

Prezent din nou ieri în incinta Stadionului Municipal pentru a inspecta lucrările de renovare din tribune şi anexe, primarul Florin Cârciumaru a fost contrariat de faptul că ştrandul era închis deşi afară erau în jur de 36 de grade. „Nu e normal să fie închis ştrandul, nu ştiam că nu l-au mai deschis, dar vom încerca să găsim soluţii pentru ca oamenii să poată veni din nou aici când este atât de cald afară”, a spus edilul care şi-a notat în agendă şi problema ştrandului.

Apa e prea scumpă

 „Nu l-am mai deschis pentru că nu am avut bani să-l renovăm şi nici să plătim apa, Primăria ne tot trimitea somaţii de plată şi nu sunt bani pentru a achita sume atât de mari. Ne vom gândi la soluţii de a aduce apă din alte surse sau poate ajungem la o înţelegere cu Primăria”, a spus ieri Prunariu. Anul trecut încasările făcute la ştrand au acoperit preţul apei folosite, mai mult ca sigur că şi anul acesta ar fi existat această posibilitate dată fiind canicula care se anunţă şi pentru următoarele două săptămâni. Fostul director de la Pandurii, Sorin Vintilescu, dăduse din luna aprilie asigurări că există fonduri pentru renovarea ştrandului lucru care nu s-a mai întâmplat pentru că acesta a fost schimbat din funcţie.

Concursuri la piscină

Gorjenii doritori de o baie nu au în aceste condiţii prea multe soluţii puţin costisitoare, decât poate o baie în Jiu, care de cele mai multe ori se dovedeşte periculoasă. Copiii care vor să înveţe să înoate au şi ei probleme, instructorilor de înot fiindu-le mai greu să-i înveţe în piscine de mici dimensiuni. Direcţia de Sport Gorj, care organiza an de an cursuri de înot, nu a mai putut pune în practică anul acesta un astfel de program din cauza ştrandului închis. „Cursuri de înot se mai fac doar particular la piscine unde sunt instructori de specialitate dar noi aveam instructori pregătiţi să înveţe copii aici pe ştrand. Vom mai face totuşi concursuri de înot  la piscină deşi e cam mică piscina de acolo pentru a organiza astfel de concursuri”, a precizat directorul DS Gorj, Robert Doicaru.  

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: