Strănepoata Mariei Ciobanu, premiată pe Valea Timocului

Ansamblul Artistic „Maria Lătăreţu” s-a întors recent de pe Valea Timocului, Serbia, unde a participat la Festivalul de Folclor „Petrov Dan”. Cea care a atras atenţia publicului la festival a fost Maria Constantin, o tânără de numai 19 ani care a câştigat Miss Festival. Frumuseţea, dar mai ales talentul au făcut ca Maria să câştige dintr-un număr de şase concurente.

Maria Constantin a făcut faţă cu brio concurentelor din Bulgaria, Serbia, dar şi româncelor de la Ponoare. După numai trei defilări pe scena festivalului, Maria a fost desemnată de juriu ca fiind câştigătoare. De altfel, acesta nu este primul premiu de acest gen al gorjencei. A mai câştigat şi în clasa a IX-a titlul de Miss Popularitate. „M-am dus la festival să cânt la acordeon şi am concurat şi la miss. După numai trei defilări m-au desemnat câştigătoare. În spectacol am cântat o horă de mână şi o sârbă. Alături de mine au mai concurat fete din Bulgaria, Serbia şi Ponoare”, a declarat Maria Constantin.

Tânăra cântă de 12 ani la pian şi de cinci ani la acordeon, instrument cu care a participat şi la festival. Mai departe vrea să urmeze Conservator în Bucureşti, întreaga sa familie având legături cu domeniul muzical. „Tatăl meu este maestru repetitor la Doina Gorjului, mama este solistă vocală, sora mea mai mică cântă la vioară şi la pian. Eu am făcut 12 ani de pian, de la 14 ani fac acordeon, cânt şi cu vocea, am terminat Şcoala Populară de Artă. Mama este gorjeancă, tatăl meu este din Vâlcea”, a precizat Maria Constantin.

Strănepoata Mariei Ciobanu

Legătura Mariei cu muzica depăşeşte toate barierele cu atât mai mult cu cât moşteneşte poate talentul celebrei interprete de muzică populară, Maria Ciobanu. Nu doar muzica le apropie ci şi o legătură de rudenie care le-a apropiat şi mai mult. „Sunt strănepoata Mariei Ciobanu. Mama dumneaei este verişoară primară cu bunica mea. Am moştenit talentul poate şi de la dânsa cu care de altfel am şi o relaţie specială. Mă sfătuieşte, îmi povesteşte despre viaţa de adolescent. Am o relaţie specială şi cu fiul dânsei, Ionuţ Dolănescu. Merg la ei la Bucureşti sau ne întâlnim la Boru, la Vâlcea, de unde este tatăl meu”, a declarat Maria Constantin. Tânăra are şi o pasiune uimitoare pentru cai, îi place foarte mult să călărească, să picteze dar mai ales să cânte. „Am schiţe în creion după toate opere lui Brâncuşi şi chiar după biserica de pe axă. Îmi plac foarte mult caii. Am câteva piese înregistrate şi vocale şi instrumentale, am participat la foarte multe festivaluri şi sunt foarte bucuroasă că am familia pe care o am. Nu regret niciun moment alegerea mea”, a declarat Maria Constantin.

Vizualizări: 288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: