Ştrandurile din judeţ, luate la verificări

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj anunţă noi controale la ştranduri,  unităţi hoteliere sau unităţile de alimentaţie publică, o dată cu începutul sezonului estival.

Cei vizaţi de DSP Gorj sunt în special proprietarii ştrandurilor din judeţ care pot influenţa foarte mult sănătatea populaţiei prin calitate apei. „Inspectorii o să recolteze probe de apă din ştranduri pentru a o verifica. De asemenea o să fie atent monitorizate şi locurile neamenajate de îmbăiere din judeţ pentru că din păcate, foarte mulţi oameni preferă şi aceste locuri neamenajate. Inspectorii le vor monitoriza şi vor recolta şi de aici probe de apă în colaborare cu protecţia mediului şi regia apelor”, a declarat Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Cei care se vor confrunta şi ei cu controale ale Direcţiei de Sănătate Publică vor fi patronii unităţilor hoteliere care se vor redeschide în perioada estivală.

Munca inspectorilor în sănătate publică va fi anul acesta mai uşoară din punct de vedere al transportului datorită celor trei autoturisme care vor fi achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică. „Trebuie să sosească încă trei autoturisme achiziţionate numărul maşinilor din parcul auto al direcţiei ajungând la şase. Maşinile vechi arată foarte rău şi aproape nu funcţionau din cauza modelului vechi. Sperăm ca noile de maşini să le fie de mare ajutor inspectorilor în efectuarea controalelor”, a declarat Elena Piţian.

Reprezentanţii DSP au atras încă odată atenţia în privinţa petiţiilor care se dovedesc a fi false şi care îngreunează foarte mult activitatea inspectorilor. „Am avut anul acesta foarte multe petiţii, care au venit din toate colţurile judeţului şi care de multe ori nu se confirmă. Echipele se deplasează la faţa locului şi asta implică şi costuri foarte mari pentru că se consumă şi carburant şi timp”, a adăugat Elena Piţian.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: